Gymnasiet

Gymnasiet

VBU - det självklara valet!

Sex anledningar att välja VBU-gymnasiet

1. INTERNATIONELLT - utbyte med ett universitet i London, certifierad FN-skola. Flera program med internationell profil. Rabatt på språkresor och kurser i nio utländska språk. Du kan ta Cambridgediplom (CAE) i engelska och ÖSD-diplom i tyska.

2. ELEVER LYCKAS - VBU är ett av Sveriges vassaste gymnasier på att få elever godkända till högskolan. Lärare har stödtid inplanerad varje vecka om du behöver läsa extra.

3. GOD MAT - tillagad på plats och ett stort, fräscht salladsbord. 

4. SAMARBETE MED FÖRETAG - Branschorganisationer och företag i området påverkar utbildningen. VBU är certifierade för både Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Våra elever på industri-, teknik-, el och energi- och vård- och omsorgsprogrammet, har garanterat sommarjobb efter första läsåret. På vård- och omsorgsprogrammet får du jobb efter utbildningen och bidrag till körkort. 

5. UNG FÖRETAGSAMHET (UF) - På många av våra program har du möjlighet att driva ditt eget UF-företag.

6. IDROTT - Vi har tolv idrottsfördjupningar på vår Lokala idrottsprofil. Fler kan starta om intresse finns.  Alla elever har tillgång till idrottshall, gym och bastu.

Gå in på respektive programs sida för att se fler fördelar som kan vara olika för olika program och skolor.

 

VBU:s fyra skolor är Högbergsskolan, Malmenskolan, Smedenskolan och Stegelbackens skola

Just nu

27 mars
Tyck till om hemsidan!
Har du tips på förbättringar? Hör av dig: 0240-865 46

Bloggen

22 februari
Jobb- & Studiemässa!

Den 15 mars kl. 10-15 anordnas en jobb- och studiemässa i Folkets Hus i Ludvika.

Söker du jobb eller funderar på att plugga vidare?
Då ska du ta chansen att träffa arbetsgivare, universitet, högskolor och yrkeshögskolor för att få massor av information.

I år är Dalarnas YH-anordnare på plats och berättar om en mängd utbildningar bl.a. CNC tekniker, Tandsköterska, Spelutvecklare, Drift- och fastighetstekniker, Trafiklärare  IT-infrastrukturspecialist, Fjäll- och äventyrssledare, Bergarbetare, Kökschet och mycket mer.

På plats som utställare finns även många lokala arbetsgivare.

 

Theres Hedman

Läs mer ›