VBU Gymnasium - det självklara valet

VBU Gymnasium - det självklara valet

Gymnasievalet 2019

 

Ska du välja gymnasium?

Vill du läsa vidare, starta eget eller börja jobba direkt efter gymnasiet? Nu kan du välja fritt och skapa din egen framtid. Vi på VBU vill vara det självklara valet för dig när du ska göra ditt val. Här hittar du information om alla våra gymnasieprogram och dina olika valmöjligheter, men först några riktigt bra argument varför VBU är ett bra val.            

Många valmöjligheter
Våra gymnasieskolor finns i Ludvika, Grängesberg och Smedjebacken. Vi har ett brett utbud av både yrkesprogram och högskoleförberedande program,  13 olika program och två lärlingsutbildningar. Du som väljer ett yrkesprogram har möjlighet att komplettera din utbildning med kurser som är högskoleförberedande. Inom varje gymnasieprogram finns det utrymme för individuellt val som gör att du kan anpassa din utbildning efter dina egna intressen. 

Här lyckas du med dina studier
Vi ger dig rätt förutsättningar att lyckas med dina studier. Våra kunniga och engagerade lärare hjälper och utmanar dig att lyckas med dina kunskapsmål. De har stödtid inplanerad varje vecka om du behöver läsa extra. Dessutom kan vår elevhälsa vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska välmående. Allt detta är viktiga frågor för att kunna prestera i skolan.

Internationellt fokus
Vi är en certifierad FN:skola och har flera program med internationell profil. Vår kvalificerade språkutbildning bedrivs på nio olika språk och kan ge dig Cambridgediplom (CAE) i engelska eller ÖSD-diplom i tyska. Elever på Teknikprogrammet har möjlighet att göra sin praktik utomlands.

God och hemlagad mat
Maten är mycket uppskattad av våra elever och lagas i våra egna kök med närodlade råvaror.

Träna på skoltid
Alla elever på VBU har tillgång till idrottshall, gym och bastu. Vi har även tolv idrottsfördjupningar i vår lokala idrottsprofil.

Egen dator
Du får en egen dator som arbetsredskap under hela studietiden samt behörighet till vår utbildningsplattform Vklass. 

Studera vidare
VBU är ett av Sveriges vassaste gymnasier på att få elever godkända till högskolan. Ett utmanande och utvecklande studieklimat bidrar till att du blir väl förberedd inför framtida högskolestudier. Därför ingår också studieteknik, studieplanering och olika läs- och anteckningstekniker i undervisningen.

Jobb efter examen
Flera av våra utbildningar ger jobb direkt efter skolan. Särskilt de som har tagit examen från våra yrkesprogram har oftast jobb efter examen. 

Starta eget
På många av våra program har du möjlighet att driva ditt eget UF-företag. Genom Ung Företagsamhet får du starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår. Det ger träning i kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap.

Garanterat sommarjobb
Genom att VBU samverkar med företag i trakten har våra elever på Industri-, Teknik-, El- och energi- samt Vård- och omsorgsprogrammet garanterat sommarjobb efter första läsåret. 

Högkvalificerade gymnasieutbildningar
Våra utbildningar Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege matchar de krav som arbetsmarknaden kommer att ställa på dig i framtiden och förbereder dig både för högskolan och arbetslivet. Genom att utbildningen sker i nära samverkan med arbetsgivare kan vi garantera att du redan tidigt under utbildningen skapar värdefulla kontakter inför framtiden.

Se mer om våra gymnasiutbildningar i vår utbildningskatalog eller klicka på "Våra program" nedan.