Kulturskolan

Kulturskolan

​Du som är intresserad av sång, musik, dans, teater, film eller bild kan få lära dig det hos oss i Västerbergslagens Kulturskola. Alla barn och ungdomar som bor i Ludvika eller Smedjebackens kommuner är välkomna att ta del av vårt breda utbud.

 

Terminen närmar sig sitt slut och Kulturskolan önskar alla elever en God Jul.

Kulturskolan hade digitalt öppet hus 17/5

Välkommen att titta in till oss och vår verksamhet
Sändningen hittar du på VBU:s Youtubekanal

Vi tror att det är viktigt för barn och unga att vardagen är så normal som möjligt, och att aktiviteterna på Kulturskolan bidrar till folkhälsa och välmående. Känner du dig det minsta sjuk ska du stanna hemma, meddela i så fall din lärare! Vi följer kommunens riktlinjer som i sin tur följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring coronaviruset. Mer info finns HÄR. 

Vi har många kompetenta lärare som är duktiga på sina instrument och ämnen. När man är elev i Kulturskolan, får man också möjlighet att delta i orkestrar, vara med på konserter eller föreställningar och kanske åka på någon resa.

När man håller på med musik, dans och teater, stärks självförtroendet och man utvecklas som människa. Många av Kulturskolans elever får glädje av det de lärt sig, antingen som glada amatörer eller som professionella kulturutövare.

Du vet väl att du kan anmäla dig till Kulturskolan när som helst under året.
En nyhet är att vi kommer att starta med  ämnet bild inom en snar framtid. Det vänder sig till elever från årskurs 4 till årskurs 9

Din ansökan gör du här.

Om du redan går på Kulturskolan, kan du logga in i vårt system, som heter Speed Admin här.

Avgifter:
Elevavgiften är 100 kr per termin.
Vuxna elever 1200 kr per termin. OBS! Läsåret 21/22 har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda vuxna plats på Kulturskolans undervisning. 
Instrumenthyra 0 kr per termin.
Instrumenthyran är borttagen från och med hösten 2017.
Kulturskolans expedition finns på Högbergsskolan i Ludvika. Dit kan du åka för att lämna tillbaka ett instrument. Telefon till Kulturskolans administratör är 0240-864 29