Kulturskolan

Kulturskolan

​Du som är intresserad av sång och musik, dans eller teater kan få lära dig det hos oss i Västerbergslagens Kulturskola. Alla barn och ungdomar som bor i Ludvika eller Smedjebackens kommuner är välkomna att ta del av vårt breda utbud.

Dalarna har fått striktare restriktioner från torsdag den 12 november till och med den 10 december.

Alla planerade uppvisningar/konserter/arrangemang ställs in och ersätts med digitala i den mån det är möjligt.

Vi ber att inga föräldrar (eller andra anhöriga) följer med in i undervisningslokalen.

Orkesterverksamheten kommer att begränsas, detta ser olika ut beroende på elevsammansättning och vilka lokaler som används, berörda elever och vårdnadshavare kommer att kontaktas.

Den enskilda undervisningen fortsätter som tidigare, var noggrann med avstånden. Om du är nyfiken på digital undervisning så prata med din lärare.

Handtvätt innan lektion är obligatorisk.

Om du är osäker vad som gäller just dig, kontakta din lärare!

Vi tror att det är viktigt för barn och unga att vardagen är så normal som möjligt, och att aktiviteterna på Kulturskolan bidrar till folkhälsa och välmående. Känner du dig det minsta sjuk ska du stanna hemma, meddela i så fall din lärare! Vi följer kommunens riktlinjer som i sin tur följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring coronaviruset. Mer info finns HÄR. 

Vi har många kompetenta lärare som är duktiga på sina instrument och ämnen. När man är elev i Kulturskolan, får man också möjlighet att delta i orkestrar, vara med på konserter eller föreställningar och kanske åka på någon resa.

När man håller på med musik, dans och teater, stärks självförtroendet och man utvecklas som människa. Många av Kulturskolans elever får glädje av det de lärt sig, antingen som glada amatörer eller som professionella kulturutövare.

Du vet väl att du kan anmäla dig till Kulturskolan när som helst under året.

Din ansökan gör du här

Avgifter:
Elevavgiften är 100 kr per termin.
Vuxna elever 1200 kr per termin.
Instrumenthyra 0 kr per termin.
Instrumenthyran är borttagen från och med hösten 2017.
Kulturskolans expedition finns på Högbergsskolan i Ludvika. Dit kan du åka för att lämna tillbaka ett instrument. Telefon till Kulturskolans administratör är 0240-864 29