Kulturskolan

Kulturskolan

​Du som är intresserad av sång och musik, dans eller teater kan få lära dig det hos oss i Västerbergslagens Kulturskola. Alla barn och ungdomar som bor i Ludvika eller Smedjebackens kommuner är välkomna att ta del av vårt breda utbud.

OBS! Nytt om Covid - 19 angående Västerbergslagens kulturskola

Vi tror att det är viktigt för barn och unga att vardagen är så normal som möjligt, och att aktiviteterna på Kulturskolan bidrar till folkhälsa och välmående. Känner du dig det minsta sjuk ska du stanna hemma, meddela i så fall din lärare! Vi följer kommunens riktlinjer som i sin tur följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring coronaviruset.  

Undervisning

Västerbergslagens Kulturskola har fortsatt öppet både för enskild undervisning och viss gruppundervisning. Från och med den 20/4 tar vi paus från orkesterverksamheten. Kontakta din lärare om du har några frågor kring din undervisning. Vi jobbar även på att ta fram digitala lösningar för våra ämnen. Lärarnas möjlighet att erbjuda undervisning på distans ser olika ut. Tala med din lärare om det, och se om ni eventuellt kan hitta en digital lösning som fungerar för er. Du är välkommen på lektion på Kulturskolan även om du går i gymnasiet

Allmänna råd

På VBU är tillgång till toaletter och tvättmöjligheter god, och alla kontaktytor tvättas dagligen. Ta för vana att tvätta händerna inför varje lektion. Vi ber personer över 70 år och personer som utgör en riskgrupp att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och inte följa med till barnets aktivitet på Kulturskolan.  Vi följer utvecklingen noga och saker kan komma att ändras. Håll utkik vbu.se/kulturskolan.

Vi har många kompetenta lärare som är duktiga på sina instrument och ämnen. När man är elev i Kulturskolan, får man också möjlighet att delta i orkestrar, vara med på konserter eller föreställningar och kanske åka på någon resa.

När man håller på med musik, dans och teater, stärks självförtroendet och man utvecklas som människa. Många av Kulturskolans elever får glädje av det de lärt sig, antingen som glada amatörer eller som professionella kulturutövare.

Du vet väl att du kan anmäla dig till Kulturskolan när som helst under året.

Din ansökan gör du här

Avgifter:
Elevavgiften är 100 kr per termin.
Vuxna elever 1200 kr per termin.
Instrumenthyra 0 kr per termin.
Instrumenthyran är borttagen från och med hösten 2017.
Kulturskolans expedition finns på Högbergsskolan i Ludvika. Dit kan du åka för att lämna tillbaka ett instrument. Telefon till Kulturskolans administratör är 0240-864 29