Restaurangen

Restaurangen

Vill ni äta i en restaurang som drivs av Sveriges bästa kockelever? Kom till oss i Smedenskolans restaurang! Ni är varmt välkomna!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på VBU driver under skoltid en restaurang belägen i Smedjebackens Folkets hus. För att boka bord, kontakta 0240-66 02 35.  Restaurangen är öppen tisdag-fredag. Välkomna  önskar elever och lärare!

Meny - v.4

Tisdag
Förrätt: Tomatbruschetta
Varmrätt 1: Caesarsallad
Varmrätt 2: Långbakad högrev med ölkokt schalottenlök och potatiskaka 
Dessert: Banoffeepaj

Onsdag
Förrätt: Variation på jordärtskocka 
Varmrätt 1: Ugnsbakad torsk med pepparrot och brynt smör
Varmrätt 2: Köttbullar, gräddsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljglass serveras med varm kolasås

Torsdag
Förrätt: Pilgrimsmussla med smörsås, gurka och fläderkapris
Varmrätt 1: Ugnsbakad röding med purjolök samt vitvinssås
Varmrätt 2: Plankstek
Dessert: Bakad citronpaj med italiensk maräng        

Fredag                         
Förrätt: Sashimi på röding med syrat äpple serveras med pepparrotssallad               
Varmrätt 1: Bakad Gös med spenat och, hasselnötter 
Varmrätt 2: Oxfilepasta
Dessert: Äppelkompott med mascarponemousse

 

Förrätt - Kycklingsallad

Varmrätt - Kokt lax med hollandaisesås

Lammstek med sås och grönsaker

Efterrätt - Varm ananas med nötgrädde