Fakta om programmet

Fakta om programmet

Inriktningar: 
Fritid och hälsa
Pedagogiskt och socialt arbete
Exempel på programgemensamma ämnen: 
Fritids- och friskvårdsverksamheter
Aktivitetsledarskap
Pedagogiskt ledarskap
Kommunikation
Skola: 
Smedenskolan, Smedjebacken

Kontaktperson:

Göran Tornqvist, 0240-867 82
goran.tornqvist@vbu.ludvika.se

Relaterade dokument

INRIKTNINGAR
 
Fritids och hälsa
Är du intresserad av bra mat, att leva sunt och gillar att röra på dig? Denna inriktning ger dig kunskap om människors fritid och om olika fritids- och friskvårdsverksamheter samt om människors hälsa och hälsofrämjande arbete. Inriktningen förbereder dig för arbete inom fritids- och friskvårdssektorerna. Efter utbildningen kan du jobba som idrottslärare, personlig tränare, fitnessinstruktör, badvakt, badmästare eller personal inom idrotts- och fritidsanläggningar.
 
Pedagogiskt och socialt arbete
Denna inriktning ger dig kunskap om barn och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Vidare ger inriktningen kunskaper om sociala frågor och problem samt deras konsekvenser och lösningar. Inriktningen förbereder dig för arbete som till exempel barnskötare i förskolan eller elevassistent i skolan, eller för arbete inom exempelvis funktionshinderområdet eller bevakningsområdet. Exempel på yrken för dig som väljer denna inriktning: elevassistent, förskollärare, barnskötare, vårdare inom funktionshinderområde, väktare, personlig assistent, polis, brandman eller socionom.
 
Efter programmet
Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. Du behöver då läsa ytterligare två kurser i svenska/svenska som andraspråk och en kurs i engelska. Då har du alltid rätt att använda det individuella valet, men även att utnyttja möjligheten med utökat program.