Fakta om programmet

Fakta om programmet

Programmet för den som vill arbeta inom försäljning och service. Teori och praktik blandas på ett naturligt sätt. 

Inriktningar: 
Företagssäljare
Exempel på programgemensamma ämnen: 
Entreprenörskap
Affärsutveckling och ledarskap
Branschkunskap inom handel
Evenemang
Skola: 
Högbergsskolan, Ludvika

Kontaktperson:

Carina Karlsson Flink 0240-56 59 02
carina.karlssonflink@vbu.ludvika.se

Relaterade dokument

Företagssäljare
Som elev på FS-programmet kommer du göra APL, praktik och starta ditt eget företag inom konceptet Ung företagsamhet. Du lär dig att möta människor och kommunicera på ett anpassat sätt. Du får lära dig om entreprenörskap, marknadsföring och ekonomi – allt blandat med både teori och praktiska övningar.
 
Efter programmet
När du tar examen kan du arbeta i många branscher med t.ex. inköp, logistik, försäljning, marknadsföring eller digital handel. Många av våra elever får ett arbete genom sin praktik som sedan leder till en anställning efter examen.
Med både en yrkesexamen och en grundläggande högskolebehörighet har du stora möjligheter att välja om du vill jobba efter studenten eller fortsätta att läsa vidare på högskola eller yrkeshögskola. Om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning är det viktigt att planera dina studier. Välkommen till programmet som ger dig en spännande framtid med många valmöjligheter!
Några av företagen som programmet har APL-samarbete med: IKEA, Stadium, Biltema, ICA, Coop, KappAhl, Lindex, Åhléns, ABB och Ludvika kommun.