Fakta om programmet

Fakta om programmet

Programmet för den som är intresserad av motordrivna fordon. På inriktningarna godshantering och transport lär man sig hur man använder och transporterar med olika fordon. Inriktningarna ger dig möjlighet till arbeten som exempelvis bussförare, lastbilschaufför och lager- och terminalarbetare.

Snabbfakta
Allmänt: 
På inriktningarna godshantering och transport lär man sig hur man hanterar olika fordon.
Exempel på programgemensamma ämnen: 
Fordons- och transportbranschen
Fordonsteknik
Skola: 
Malmenskolan, Grängesberg

Kontaktperson:

Leif Svensson, 076 - 100 96 24
leif.svensson@vbu.ludvika.se

Godshantering
Du lär dig om godshantering och logistik. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel lager- och terminalarbetare.

Transport
Du lär dig köra och hantera transportfordon. Efter utbildningen kan du arbeta som till exempel yrkeschaufför av olika slag.

Att tänka på
Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. Du behöver då läsa ytterligare två kurser i svenska eller svenska som andraspråk och en kurs i engelska. Då har du alltid rätt att använda det individuella valet, men även att utnyttja möjligheten med utökat program. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vill studera vidare. Du har alltid rätt att välja ytterligare en kurs i idrott och hälsa och en estetisk kurs inom det individuella valet.

Programmet har APL-samarbete med Spendrups samt regionens åkerier och entreprenadföretag.