Fakta om programmet

Fakta om programmet

Programmet ger en bred allmänbildning och grundläggande kunskaper inom kultur och olika konstformer. Detta är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.

Inriktningar: 
Bild - med media (Unik inriktning i hela Dalarna!)
Exempel på programgemensamma ämnen: 
Estetisk kommunikation
Bild och form
Film- och tv-produktion
Animation
Skola: 
Högbergsskolan, Ludvika

Kontaktperson:

Charlotta Stål, 073-804 78 00
charlotta.stal@vbu.ludvika.se

Relaterade dokument

Bild – med media
På Estetiska programmets bildinriktning får du lära dig uttryck och kommunikation med bild och form. Du får lära dig om bildens roll i samhället, om designens färg, form och funktion, du får göra utställningar och samarbeta med andra i olika projekt. Du lär dig olika tekniker för att framställa två- och tredimensionella konstverk. Du får också lära dig att använda moderna, digitala verktyg för att uttrycka dig.
 
Vill du skapa samtidigt som du är mer intresserad av digitala uttryck? Då kan du lägga till mediekurser som kommer att ge dig kunskap om digitala medier (med fokus på film) ur ett estetiskt perspektiv, där ljud, bilder och berättande står i centrum. Du får också möjlighet att delta i olika internationella projekt, som till exempel filmfestivaler och workshops.
 
Efter programmet
Med det estetiska programmet som grund kan du läsa vidare till t.ex. socionom, jurist, lärare, arkitekt, musiker, konstnär, skådespelare och mycket annat. Om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning är det viktigt att planera dina studier. Hos oss kan du t.ex. välja Matematik 2b som programfördjupning.