Fakta om programmet

Fakta om programmet

Programmet för den som efter högskolestudier vill arbeta med kreativa och analytiska arbetsuppgifter i olika slags företag eller inom juridik, lag och rätt. Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder fram till en högskoleförberedande examen.

Snabbfakta
Allmänt: 
Programmet för den som efter högskolestudier vill arbeta med kreativa och analytiska arbetsuppgifter i olika slags företag eller inom juridik, lag och rätt.
Inriktningar: 
Ekonomi, EKEKO
Juridik, EKJUR
Exempel på programgemensamma ämnen: 
Företagsekonomi
Juridik
Moderna språk
Psykologi
Entreprenörskap
Skola: 
Högbergsskolan, Ludvika

Kontaktperson:

Nils-Erik Nilsson, 070 229 9378
nils-erik.nilsson@vbu.ludvika.se

Relaterade dokument

Det här lär du dig på programmet
Du utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, företagande, juridik och psykologi. Du studerar ekonomiska förhållanden i samhället, handel mellan länder, och företagens roll och ansvar i en globaliserad värld. Du lär dig metoder att lösa företags problem. Du får insikt i människors sätt att tänka, känna, handla och samspela med andra människor. Du lär dig om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och inser att vår lagstiftning påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem.

Att tänka på
Om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning är det viktigt att planera dina studier. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vill studera vidare på högskolan.

Programmet har kontakter med många olika slags företag och organisationer inom Ludvika och Smedjebackens kommuner.