Fakta om programmet

Fakta om programmet

Programmet för dig som är serviceinriktad och vill arbeta i en dynamisk miljö som ställer stora krav på lagarbete och stresstålighet. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.

Snabbfakta
Allmänt: 
Programmet för dig som är serviceinriktad och vill arbeta i en dynamisk miljö.
Inriktningar: 
Kök- och servering, RLKOK
Exempel på programgemensamma ämnen: 
Hygienkunskap
Livsmedels- och näringskunskap
Måltids- och branschkunskap
Service och bemötande
Skola: 
Smedenskolan, Smedjebacken

Kontaktperson:

Mourad Elbied, 0240-56 59 61
mourad.elbied@vbu.ludvika.se.

Relaterade dokument

Det här lär du dig på programmet
Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service.

På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Att tänka på
Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. Du behöver då läsa ytterligare två kurser i svenska eller svenska som andraspråk och en kurs i engelska. Då har du alltid rätt att använda det individuella valet, men även att utnyttja möjligheten med utökat program. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vill studera vidare.

Programmet har APL-samarbete med ett stort antal företag inom restaurangnäringen i regionen.