Fakta om programmet

Fakta om programmet

Snabbfakta
Inriktningar: 
Kök- och servering
Exempel på programgemensamma ämnen: 
Hygienkunskap
Livsmedels- och näringskunskap
Måltids- och branschkunskap
Service och bemötande
Skola: 
Smedenskolan, Smedjebacken

Kontaktperson:

Mourad Elbied, 0240-56 59 61
mourad.elbied@vbu.ludvika.se

Relaterade dokument

INRIKTNINGAR

Kök / Servering
Gillar du att skapa upplevelser genom mat? Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig också om planering, organisering, ekonomi och företagande och du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa. Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer dessa inriktningar: kock, köksbiträde, kallskänka, servitör/servitris, sommelier, hovmästare eller skribent inom mat och vin.

Efter programmet
Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. Du behöver då läsa ytterligare två kurser i svenska/svenska som andraspråk och en kurs i engelska. Då har du alltid rätt att använda det individuella valet, men även att utnyttja möjligheten med utökat program.