Fakta om programmet

Fakta om programmet

Utbildningen är uppbyggd kring det humanistiska programmet med inriktning kultur, samt att den breddar också dina kunskaper i matematik och naturkunskap.

Snabbfakta
Allmänt: 
Ett program för dig som är intresserad av både humaniora, matematik och naturkunskap.
Inriktningar: 
Kultur, HUKUL
Exempel på programgemensamma ämnen: 
Moderna språk
Kultur- och idéhistoria
Naturkunskap 2
Skola: 
Högbergsskolan, Ludvika

Kontaktperson:

Niklas Sjödin, 0240-66 77 14
niklas.sjodin@vbu.ludvika.se

Relaterade dokument

Det här lär du dig på programmet

Utöver de gymnasiegemensamma ämnena läser du dels mer historia, filosofi och psykologi, och kurserna samtida kulturuttryck, litteratur samt kultur- och idéhistoria som ger dig förutsättningar att utveckla dina förmågor till reflektion, analys och argumentation.

En viktig del av utbildningen är språk, och på humanistiska programmet läser du 200 poäng moderna språk. Du kan välja mellan spanska, franska, tyska eller japanska. 

I den tvärvetenskapliga fördjupningen läser du matematik 2b och 3b, samt naturkunskap 2. Det ger dig en bred behörighet inför fortsatta studier, oavsett om dina intressen skiftar i framtiden. Programmet medför att du kan söka till utbildningar på högskolan som leder till att du exempelvis kan arbeta som psykolog, lärare, ekonom, socionom, journalist eller jurist.

Att tänka på

Om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning är det viktigt att planera dina studier. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vill studera vidare på högskolan.