Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet ger en mycket bred kompetens som ger stor valfrihet efter avslutad utbildning. Dessutom erbjuder teknikprogrammet ett brett utbud inom konstruktion och webbutveckling samtidigt som det ger möjlighet att bli behörig till de allra flesta ingenjörsutbildningar.

Teknikprogrammet vänder sig till dig som är ambitiös och målmedveten. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom teknik och naturvetenskap på högskolan.

Under utbildningen utvecklar du dina kunskaper i bland mycket annat teknik, fysik, kemi och matematik. Du lär dig att se sambanden mellan de olika delarna när teknik utvecklas och förstå hur teknikutveckling sker i samhället. I dag möter man många olika former av teknik i vardagen vilka du har möjlighet att utforska hos oss. Du får prova på allt från maskinteknik till informationsteknik. Matematiken löper som en röd tråd genom hela utbildningen.

Teknikprogrammet är en del av Teknikcollege. Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar samt att göra dem mer intressanta. Genom ett nära samarbete med regionens företag utformas innehållet i utbildningarna så att det passar industrins framtida behov. Det ger också många fördelar till dig som student hos oss. Ett exempel är garanterat sommarjobb efter det första läsåret och vi erbjuder även en förlängd praktikperiod i årskurs 3.

Teknikprogrammet öppnar vägar till många olika utbildningar och gör dig dessutom eftertraktad på arbetsmarknaden. Några exempel på yrkesområden du kan sikta mot efter din tid på teknikprogrammet är programmerare, webbutvecklare, designer, arkitekt eller konstruktör. Men egentligen är det enklare att räkna upp yrken du inte borde sikta mot efter avslutad utbildning från teknikprogrammet på VBU, just eftersom du kan bli nästan vad som helst. Målsättningen för oss på programmet är att ge varje elev de bästa möjligheterna inför framtiden, oavsett om eleven har en klar bild över sin egen framtid eller inte.

 

 

Just nu

27 mars
Tyck till om hemsidan!
Har du tips på förbättringar? Hör av dig: 0240-865 46

Bloggen

12 januari
Start på vuxenutbildningen!

På måndag så startar kurserna på den grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen. Uppropet är i Aulan klockan 14. På uppropet så informeras om:

  • Schemat för första veckan
  • Schemat som startar vecka 4
  • Vklass
  • Policys och planer
  • Lärarpresentationer
  • och en massa annat bra att veta när man studerar hos oss.

Resten av veckan består av kursintroduktioner, utbildning av Vklass och digitala verktyg. Under torsdagen så anordnas till exempel utbildningen 72 timmar för de studerande på gymnasieldelen. Den utbildningen anordnas av Civilförsvaret.

Ordinarie schema sätter i gång vecka 4.

Har du inte sökt men är sugen på att läsa någon/några kurser hos oss? Ansök här.

Är du osäker på vad du behöver så kontakta vår studie- och yrkesvägledare Annett Myhrman.

 

//Välkomna till vårterminen önskar vi lärare på grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen!

Läs mer ›