Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du att söka vetenskapliga svar på kluriga problem? Då kommer du att känna dig hemma på Naturvetenskapsprogrammet, en utbildning som blandar teori, laborationer och fältstudier.
Om läkare, biolog, ingenjör, kemist eller veterinär låter som din framtid ska du välja natur. Som naturvetare har du många dörrar öppna mot vidare studier och kvalificerade jobb, eftersom natur är det program som ger dig bredast behörighet till högre utbildningar. Kärnan i programmet är det vetenskapliga förhållningssättet – att se samband mellan ämnesområden, teori och verklighet. Under laborationer och fältstudier får du utveckla din förmåga att upptäcka, tolka och redovisa resultat. Du lär dig om fysikaliska fenomen och skeenden samt om kemiska processer. Utbildningen har mycket fokus på matematik och hur matematik kan hjälpa till att beskriva olika fenomen i naturen. Du lär dig också om naturvetenskapens historia, hur naturvetenskap och samhällsutveckling påverkar varandra samt om naturvetenskapens roll i miljöfrågor.
 
SNABBFAKTA
Inriktning: Naturvetenskap
Examen: Högskoleförberedande program
Var: Högbergsskolan i Ludvika
Under utbildningen: Bred utbildning för dig som vill läsa vida re på universitet eller högskola. Speciellt fokus på Astronomi, Ekologi och Miljökemi! Exkursioner och studieresor ingår, t.ex. till Öland och Öddö.