Restaurang- och livsmedelsutbildning

Restaurang- och livsmedelsutbildning

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta inom restaurangbranschen eller med livsmedel. 

Du får grundläggande och fördjupade kunskaper i matlagning, hygien och näringslära, service och bemötande. För dig som har lång arbetslivserfarenhet finns möjlighet att validera dina kunskaper. Du kan starta utbildningen på din nivå.

Behörighetskravet är att du ska ha svenska/svenska som andraspråk motsvarande åk 9.

Ansökan skickas till vuxenutbildningen i den kommun där du är folkbokförd. Kursen startar under förutsättning att tillräckligt många söker utbildning.

Max 15 platser

Kontakt: Roland Knutsson 0240 / 66 77 33

 

Utbildningens kurser är:

Kurser/poäng: totalt 1400 poäng

Hygien

100

Livsmedels- och näringskunskap

100

Matlagning 1 

100

Matlagning 2 

200

Matlagning 3 

200

Matlagning 4 

200

Specialkoster  

100

Måltids och branschkunskap

100

Mat och dryck i kombination

100

Servering 1

100

Service och bemötande 1

100