Humanistiska programmet

Humanistiska programmet

Är du intresserad av kultur, språk, litteratur, historia och filosofi? Funderar du på att studera vidare på högskola eller universitet? Då kanske humanistiska programmet kan vara något för dig.

Du studerar människan förr och nu vilket bland annat innebär att du lär dig mer om kultur och kulturarv, litteratur, historia och filosofi. Väljer du vår språkinriktning finns möjligheten att välja mellan många olika språk som japanska, kinesiska, ryska och latin. Nätbaserad undervisning gör det möjligt att välja språk som vi annars inte hade kunnat erbjuda.

Möjliga yrken du kan ha efter att ha gått humanistiska programmet är till exempel journalist, psykolog, kommunikatör, guide, bokförläggare, advokat, översättare, tolk, jobb inom turism eller på ambassad.

På VBU arbetar vi för att alla som väljer humanistiska programmet ska få praktisera sina språk- och kulturkunskaper utomlands genom en studieresa och ett utbyte!

Högbergsskolan på VBU har blivit certifierad som FN-skola och humanistiska programmet går i bräschen för att utveckla en profil med fokus på hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. Vi har inlett ett sam-
arbete med gymnasieskolan Schloss Hagerhof i Ludvikas vänort Bad Honnef i Tyskland.

Humanistiska programmet har en inriktning:

Kultur - På inriktningen kultur lär du dig om kultur, konst, musik, teater, litteratur, filosofi och psykologi. Du studerar, diskuterar och praktiserar olika konstarter ur flera perspektiv.

Utbildningen lägger en bra grund för fortsatta studier i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan.

Just nu

27 mars
Tyck till om hemsidan!
Har du tips på förbättringar? Hör av dig: 0240-865 46

Bloggen

22 februari
Jobb- & Studiemässa!

Den 15 mars kl. 10-15 anordnas en jobb- och studiemässa i Folkets Hus i Ludvika.

Söker du jobb eller funderar på att plugga vidare?
Då ska du ta chansen att träffa arbetsgivare, universitet, högskolor och yrkeshögskolor för att få massor av information.

I år är Dalarnas YH-anordnare på plats och berättar om en mängd utbildningar bl.a. CNC tekniker, Tandsköterska, Spelutvecklare, Drift- och fastighetstekniker, Trafiklärare  IT-infrastrukturspecialist, Fjäll- och äventyrssledare, Bergarbetare, Kökschet och mycket mer.

På plats som utställare finns även många lokala arbetsgivare.

 

Theres Hedman

Läs mer ›