Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet

Vill du jobba med människor i ett serviceinriktat yrke? Då kan handels- och administrationsprogrammet vara ett bra val för dig.

Nio av tio får jobb!

Genom att gå detta yrkesförberedande program blir du så pass förberedd att du kan börja arbeta direkt efter att du tagit studenten. Service, Kommunikation och Entreprenörskap är ledorden för vårt program till att lyckas.

De mjuka värdena har en central plats i vårt dagliga arbete. För oss är varje person på skolan unik. På riktigt. Det upplever du genom engagerad handledning på personlig nivå, inspirerande lektioner, och inte minst när lokalerna varje dag fylls med skratt och glädje. Hos oss är bemötandet av och relationen till dig som elev ett mycket viktigt verktyg.

Under utbildningen arbetar du ofta i olika projektgrupper, som består av flera olika ämnen. Ett exempel är att du i första årskursen får arbeta med ett område som heter Varan. Då får du inblick i branscher, varumärken och marknader, och arbetet avslutas med en minimässa dit lärare och föräldrar bjuds in. I årskurs två ansvarar du för HA-programmets monter vid Öppet Hus, för blivande gymnasieelever. I trean får du tillsammans med några klasskamrater starta, driva och avveckla ett riktigt företag inom Ung Företagsamhet, UF. På det sättet blir du väl förberedd att sedan starta ett riktigt eget företag. Dessa är exempel på olika projekt. Ett annat gemensamt projekt vi har över årskurserna är att vi driver ett riktigt kafé i skolans B-hus.

Programmet ger dig bra möjligheter att träna upp din flexibilitet och att våga möta människor på olika plan. Tack vare att du får vara ute på arbetplatsförlagt lärande, APL – minst 15 veckor - får du både vana och kontakter. Och samtidigt en möjlighet att stärka ditt eget varumärke. I årskurs tre har du möjlighet att söka ett exklusivt APL-stipendium i en större stad.

På Handels- och administrationsprogrammet, HA, kan du också söka en lärlingsplats, om du vill lära dig karaktärsämnena genom att vara på en arbetsplats vissa dagar i veckan.

Dessutom finns möjlighet att läsa en högskoleförberedande inriktning. Då får du kombinationen av en yrkesutbildning och en allmän behörighet, så att du kan  söka till högskolan.

Efter din utbildning kan du söka arbete som exempelvis butikssäljare, visual merchandiser, inköpare, försäljare, receptionist och många, många fler yrken.

Välkommen till oss på HA!