Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet

Vill du jobba med människor i ett serviceinriktat yrke? Då kan handels- och administrationsprogrammet vara ett bra val för dig.

Nio av tio får jobb!
Genom att gå vårt yrkesförberedande program blir du så pass förberedd att du kan börja arbeta direkt efter att du tagit studenten.

Dessutom är utbildningen högskole- förberedande. Då får du kombinationen av en yrkesutbildning och en allmän behörighet, två utbildningar i en.

Service, Kommunikation och Entreprenörskap är ledorden för vårt program, något vi jobbar med varje dag.

För oss är varje person på programmet och skolan unik. Det upplever du genom engagerad handledning på personlig nivå, inspirerande lektioner, och inte minst när lokalerna varje dag fylls med skratt och glädje. Hos oss är bemötandet mycket viktigt. Vi tycker det är viktigt att möta dina framtidsdrömmar och försöker på bästa sätt matcha och coacha dig till ditt mål.

Under utbildningen arbetar du ofta i olika projektgrupper, som består av flera olika ämnen. Ett exempel är att du i första årskursen får arbeta med ett område som heter Varan. Då får du inblick i branscher, varumärken och marknader, och arbetet avslutas med en minimässa dit lärare och föräldrar bjuds in. I årskurs två ansvarar du för HA-programmets monter vid Öppet Hus, för blivande gymnasieelever. I trean får du tillsammans med några klasskamrater starta, driva och avveckla ett riktigt företag inom Ung Företagsamhet, UF. På det sättet blir du väl förberedd att sedan starta ett riktigt eget företag.

Programmet ger dig bra möjligheter att träna upp din flexibilitet och att våga möta människor på olika plan. Tack vare att du får vara ute på praktik, APL – minst 15 veckor - får du både branschvana och kontakter. Och samtidigt en möjlighet att stärka ditt eget varumärke. I årskurs tre har du möjlighet att söka ett exklusivt APL-stipendium i en större stad. På Handels- och administrationsprogrammet, HA, kan du också söka en lärlingsplats, om du vill lära dig karaktärsämnena genom att vara på en arbetsplats vissa dagar i veckan.

Efter din utbildning kan du arbeta eller plugga vidare till exempelvis butikssäljare, visual merchandiser, inköpare eller butikschef.  Du kan också bli egen företagare.

Välkommen till oss på HA!