Godshantering och transport

Godshantering och transport

Här kan du läsa om de två inriktningarna på fordons- och transportprogrammet, godshantering och transport.

Transportinriktningen ger dig möjlighet att bli bland annat bli yrkeschaufför, inom yrket finns det många olika varianter av transporter med lastbil.

Om du istället väljer inriktningen godshantering lär du dig lasta och lossa gods med hjälp av truckar och hjullastare av olika typer samt att hantera olika lastbärare. Att lära sig att arbeta på ett lager och hur det är att arbeta på en godsterminal ingår i den här inriktningen. 

Båda inriktningarna är yrkesinriktade och har nära kontakt med branschen. På transportinriktningen har skolan möjlighet att efter genomförd godkänd utbildning utfärda olika körkort som C och CE.
Skolan kan även efter avslutad utbildning utfärda yrkeskompetensbevis för eleverna på transportinriktningen. Efter gymnasiet finns det möjlighet för de som läst grundläggande behörighet till högskolan att läsa vidare på till till exempel transportledare.

Den praktiska utbildningen genomförs ofta med olika körningar på uppdrag av Ludvika kommun eller olika föreningar i kommunen, detta gör att utbildningen kommer nära det verkliga yrket och att elevernas steg från utbildning till bransch blir lättare. 

Just nu

27 mars
Tyck till om hemsidan!
Har du tips på förbättringar? Hör av dig: 0240-865 46

Bloggen

12 januari
Start på vuxenutbildningen!

På måndag så startar kurserna på den grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen. Uppropet är i Aulan klockan 14. På uppropet så informeras om:

  • Schemat för första veckan
  • Schemat som startar vecka 4
  • Vklass
  • Policys och planer
  • Lärarpresentationer
  • och en massa annat bra att veta när man studerar hos oss.

Resten av veckan består av kursintroduktioner, utbildning av Vklass och digitala verktyg. Under torsdagen så anordnas till exempel utbildningen 72 timmar för de studerande på gymnasieldelen. Den utbildningen anordnas av Civilförsvaret.

Ordinarie schema sätter i gång vecka 4.

Har du inte sökt men är sugen på att läsa någon/några kurser hos oss? Ansök här.

Är du osäker på vad du behöver så kontakta vår studie- och yrkesvägledare Annett Myhrman.

 

//Välkomna till vårterminen önskar vi lärare på grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen!

Läs mer ›