Godshantering och transport

Godshantering och transport

Här kan du läsa om de två inriktningarna på fordons- och transportprogrammet, godshantering och transport.

Transportinriktningen ger dig möjlighet att bli bland annat bli yrkeschaufför, inom yrket finns det många olika varianter av transporter med lastbil.

Om du istället väljer inriktningen godshantering lär du dig lasta och lossa gods med hjälp av truckar och hjullastare av olika typer samt att hantera olika lastbärare. Att lära sig att arbeta på ett lager och hur det är att arbeta på en godsterminal ingår i den här inriktningen. 

Båda inriktningarna är yrkesinriktade och har nära kontakt med branschen. På transportinriktningen har skolan möjlighet att efter genomförd godkänd utbildning utfärda olika körkort som C och CE.
Skolan kan även efter avslutad utbildning utfärda yrkeskompetensbevis för eleverna på transportinriktningen. Efter gymnasiet finns det möjlighet för de som läst grundläggande behörighet till högskolan att läsa vidare på till till exempel transportledare.

Den praktiska utbildningen genomförs ofta med olika körningar på uppdrag av Ludvika kommun eller olika föreningar i kommunen, detta gör att utbildningen kommer nära det verkliga yrket och att elevernas steg från utbildning till bransch blir lättare. 

Just nu

27 mars
Tyck till om hemsidan!
Har du tips på förbättringar? Hör av dig: 0240-865 46

Bloggen

22 februari
Jobb- & Studiemässa!

Den 15 mars kl. 10-15 anordnas en jobb- och studiemässa i Folkets Hus i Ludvika.

Söker du jobb eller funderar på att plugga vidare?
Då ska du ta chansen att träffa arbetsgivare, universitet, högskolor och yrkeshögskolor för att få massor av information.

I år är Dalarnas YH-anordnare på plats och berättar om en mängd utbildningar bl.a. CNC tekniker, Tandsköterska, Spelutvecklare, Drift- och fastighetstekniker, Trafiklärare  IT-infrastrukturspecialist, Fjäll- och äventyrssledare, Bergarbetare, Kökschet och mycket mer.

På plats som utställare finns även många lokala arbetsgivare.

 

Theres Hedman

Läs mer ›