Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Är framtidsdrömmen att meka med bilar, lasta/lossa gods eller att få köra lastbil? Då är fordonsprogrammets inriktningar det rätta för dig. Här får du lära dig att köra, hantera och reparera fordon av olika slag.

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram som gör det möjligt för dig att arbeta direkt efter gymnasiet. Du kan självklart även välja att läsa vidare.  Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med fordon, transport av varor eller med hantering av gods. Du får diagnostisera, reparera och ge service till olika fordon.

Du får också kunskap om hur du i yrkeslivet kan påverka verksamhetens utveckling vad gäller kvalitet, effektivitet och miljö. Att ha ett serviceinriktat förhållningssätt och kunna agera i förhållande till kunder är också viktiga egenskaper att få med sig.

Fordons- och transportprogrammet erbjuder följande inriktningar, transport och godshantering. Skolan har även inriktningarna personbil och lastbil/mobila maskiner som lärling. Läs mer i menyerna till vänster.

Just nu

27 mars
Tyck till om hemsidan!
Har du tips på förbättringar? Hör av dig: 0240-865 46

Bloggen

22 februari
Jobb- & Studiemässa!

Den 15 mars kl. 10-15 anordnas en jobb- och studiemässa i Folkets Hus i Ludvika.

Söker du jobb eller funderar på att plugga vidare?
Då ska du ta chansen att träffa arbetsgivare, universitet, högskolor och yrkeshögskolor för att få massor av information.

I år är Dalarnas YH-anordnare på plats och berättar om en mängd utbildningar bl.a. CNC tekniker, Tandsköterska, Spelutvecklare, Drift- och fastighetstekniker, Trafiklärare  IT-infrastrukturspecialist, Fjäll- och äventyrssledare, Bergarbetare, Kökschet och mycket mer.

På plats som utställare finns även många lokala arbetsgivare.

 

Theres Hedman

Läs mer ›