Estetiska programmet

Estetiska programmet

Nyhet - Estetiska programmet startar med UF hösten 2019! Dina kreativa uttryck och idéer kan också bli ditt eget företag som producerar originella produkter och spelar en viktig roll på marknaden. Som elev vid det estetiska programmet får du möjlighet att utveckla din kreativitet och lära dig att driva ditt eget företag. 

Det estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som ger behörighet till de flesta högskole-utbildningar inom de humanistiska, samhällsvetenskapliga och konstnärliga områdena. På det estetiska programmet får du möjlighet att fokusera på ditt kreativa uttryck, samtidigt som du lär dig och utvecklar nya talanger och tekniker i en dynamisk miljö. Musik, bild och teater bildar grunden till det estetiska programmet och utgör också skolans tre inriktningar.

Som elev vid det estetiska programmet har du även möjlighet att bredda din behörighet med Matematik 2b. Med det estetiska  programmet som grund kan du plugga till socionom, arkitekt, musiker, konstnär, skådespelare, ljudtekniker musikproducent, lärare, egen företagare och mycket annat.  

Snabbfakta: Estetiska programmet

- Utbildningen ges på Högbergsskolan i Ludvika
- Högskoleförberedande program
- Starta och driv UF-företag
- Matematik 2b som ger utökad behörighet