Estetiska programmet

Estetiska programmet

BILD - MED MEDIA: UNIK INRIKTNING I HELA DALARNA! 
Vill du utveckla din kreativitet och få stora valmöjligheter inför högre studier? Då kan Estetiska programmet vara något för dig.

På det Estetiska programmet får du en kombination av teoretiska studier och möjlighet att fokusera på ditt kreativa uttryck inom bild och media. Du får behörighet till de flesta högskoleutbildningar inom de humanistiska, samhällsvetenskapliga och konstnärliga områdena. Kreativa människor med goda kunskaper inom bild- och mediaområdet, samt kunskap om färg, form och kommunikation behövs i allt fler yrken och sammanhang. Du som elev arbetar praktiskt och teoretiskt inom konstens alla områden. Du arbetar både individuellt och i grupp för att skapa, uppleva och tolka konst och kultur i olika former. Du lär dig om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv. Under din tid på Estetiska programmet kommer du att få använda dina kunskaper i utställningar, evenemang och filmvisningar.
 
SNABBFAKTA
Inriktning: Bild – med media
Examen: Högskoleförberedande program
Var: Högbergsskolan i Ludvika
Under utbildningen: Vi samarbetar med yrkesverksamma konstnärer och fotografer och vi jobbar ofta med skarpa projekt mot föreningsliv och kommun. Vi har en internationell filmvecka, då arbetar vi tillsammans med elever från andra länder här på plats hos oss i Ludvika; vi och våra filmer deltar i ungdomsfilmfestivaler runt om i världen.