El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Är du händig och bra på logiskt tänkande? Intresserad av teknik, el och programmering? Då kan El- och energiprogrammet vara någonting för dig!

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskola.

Du kan välja en av två inriktningar – automation eller elteknik. Du utbildas för att ta hand om samhällsviktiga funktioner inom produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem. Du får också lära dig att utföra arbetsuppgifter inom dator- och kommunikationsteknik samt IT-infrastruktur. Programmet förbereder dig för arbetslivet med en gedigen teknikutbildning, men du får också träna svenska och engelska i tal och skrift, social kompetens, service och säkerhetstänkande. Behovet av kunniga tekniker är mycket stort, och idag får de flesta eleverna arbete direkt efter avslutad utbildning.

Snabbfakta: El- och energiprogrammet
- Utbildningen ges på Högbergsskolan i Ludvika
- 15 veckors praktik ingår
- Yrkesutbildande med möjlighet till högskolebehörighet
- Certifierad för ETG (elteknik) och Teknikcollege (automation)
- Mycket goda möjligheter till jobb efter studenten