Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet passar för dig som vill läsa vidare på högskola inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Du studerar ekonomiska förhållanden i samhället, handel mellan länder, och företagens roll och ansvar i en globaliserad värld.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Under utbildningen tränar du upp ett vetenskapligt förhållningssätt genom att söka, värdera, analysera och dra slutsatser av material från olika källor. Att använda modern teknik är en självklarhet. När det blir dags att dra slutsatser får du öva på att göra det ur olika perspektiv. Du får träna på att arbeta självständigt.

Du får ofta öppna arbetsuppgifter som tränar upp din kreativitet och du får också tillfällen att utveckla ditt sinne för att tänka som en entreprenör.

Under ett läsår har du möjlighet att starta, driva och avveckla ett eget företag inom Ung Företagsamhet. Ibland får du uppgifter som egentligen är uppdrag från näringslivet och organisationer utanför skolan.  I årskurs tre får du inom ekonomiinriktningen möjlighet att gå ut på praktik.

Programmet arbetar med ett tvärvetenskapligt arbetssätt. Det betyder att det ibland kommer att vara samarbete mellan olika ämnen och kurser.

Gymnasieekonom

På VBU-gymnasiets ekonomiprogram utbildas du till diplomerad gymnasiekonom. Det innebär att du garanteras en utbildning som sätter ekonomi i fokus. Efter examen kan du arbeta som ekonomiassistent, redovisningsassistent, kundansvarig osv. Du blir både mer attraktiv på arbetsmarknaden och förberedd för fortsatta ekonomistudier.

Just nu

27 mars
Tyck till om hemsidan!
Har du tips på förbättringar? Hör av dig: 0240-865 46

Bloggen

12 januari
Start på vuxenutbildningen!

På måndag så startar kurserna på den grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen. Uppropet är i Aulan klockan 14. På uppropet så informeras om:

  • Schemat för första veckan
  • Schemat som startar vecka 4
  • Vklass
  • Policys och planer
  • Lärarpresentationer
  • och en massa annat bra att veta när man studerar hos oss.

Resten av veckan består av kursintroduktioner, utbildning av Vklass och digitala verktyg. Under torsdagen så anordnas till exempel utbildningen 72 timmar för de studerande på gymnasieldelen. Den utbildningen anordnas av Civilförsvaret.

Ordinarie schema sätter i gång vecka 4.

Har du inte sökt men är sugen på att läsa någon/några kurser hos oss? Ansök här.

Är du osäker på vad du behöver så kontakta vår studie- och yrkesvägledare Annett Myhrman.

 

//Välkomna till vårterminen önskar vi lärare på grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen!

Läs mer ›