Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Är du intresserad av att jobba i byggbranschen? Bygg- och anläggningsprogrammet på Malmenskolan i Grängesberg ger dig möjlighet att arbeta som snickare, murare eller anläggningsförare.

Under det första året på bygg- och anläggningsprogrammet får du tillfälle att prova dig fram och testa olika arbetsuppgifter inom olika yrkeskategorier. Du får grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper i arbetet med att bygga hus, vägar och anläggningar samt reparationer och underhåll. Efter första året väljer du inriktning och programfördjupning mot det du är mest intresserad av. Murning, träarbete eller anläggningsförare. De som väljer att läsa anläggningsfordoninriktningen får möjlighet att ta förarbevis för hjullastare och grävmaskin. De får även möjlighet att ta körkort för personbil på skoltid.

Oavsett vilken inriktning du väljer är de praktiska inslagen i utbildningen viktiga.

Du som väljer träarbete får bygga en friggebod – från start med materialåtgång och ritningslära till färdig friggebod.

murarfördjupningen får man lära sig olika moment som fasadmurning, lecamurning, putsning, murning av skorstenar och öppna spisar, kakel- och klinkerläggning samt listdragning.

Eleverna på anläggningsfordoninriktningen lär sig att med hjullastare och grävmaskin utföra olika arbetsuppgifter som schaktning och vägbyggnad. B-körkortsutbildningen ingår i kurser som eleverna läser i årskurs 2.

Malmenskolan är en liten skola med en familjär stämning och nära kontakt mellan elever och personalen.

Just nu

27 mars
Tyck till om hemsidan!
Har du tips på förbättringar? Hör av dig: 0240-865 46

Bloggen

12 januari
Start på vuxenutbildningen!

På måndag så startar kurserna på den grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen. Uppropet är i Aulan klockan 14. På uppropet så informeras om:

  • Schemat för första veckan
  • Schemat som startar vecka 4
  • Vklass
  • Policys och planer
  • Lärarpresentationer
  • och en massa annat bra att veta när man studerar hos oss.

Resten av veckan består av kursintroduktioner, utbildning av Vklass och digitala verktyg. Under torsdagen så anordnas till exempel utbildningen 72 timmar för de studerande på gymnasieldelen. Den utbildningen anordnas av Civilförsvaret.

Ordinarie schema sätter i gång vecka 4.

Har du inte sökt men är sugen på att läsa någon/några kurser hos oss? Ansök här.

Är du osäker på vad du behöver så kontakta vår studie- och yrkesvägledare Annett Myhrman.

 

//Välkomna till vårterminen önskar vi lärare på grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen!

Läs mer ›