Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Är du intresserad av att arbeta inom industrin? Industritekniska programmet passar dig som vill ha ett praktiskt arbete, med möjlighet att börja arbeta direkt efter gymnasiet.

Nästan en femtedel av alla yrkesverksamma i Sverige arbetar inom industrin. Industriprogrammet är anslutet till Teknikcollege för att höja nivån på utbildningen och anpassa den till de lokala företagens behov.

Verkstaden på skolan är nyligen renoverad. Den är ljus och fräsch och har flera helt nya och moderna maskiner, till exempel en CNC-svarv, CNC-fleroperationsmaskin, CNC-styrd kantpress och en svetsrobot. Mycket av det du behöver kunna för att söka jobb inom industrin lär du dig i verkstaden.

Mycket av lärandet sker på olika arbetsplatser under Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får vara hos olika företag två dagar i veckan under tre månader i tvåan och tre dagar i veckan under hela vårterminen i trean, så det finns stora möjligheter både att lära sig och att knyta kontakter inför framtiden.

Programmet passar dig som vill ha ett praktiskt arbete, kanske som maskinoperatör, CNC-operatör, svetsare, plåtarbetare eller underhållstekniker.

Industritekniska programmet är en Teknikcollegecertifierad utbildning.Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar samt att göra dem mer intressanta. Genom ett nära samarbete med regionens företag utformas innehållet i utbildningarna så att det passar industrins framtida behov. Det ger också många fördelar till dig som student hos oss. Ett exempel är garanterat sommarjobb efter det första läsåret, en förlängd praktikperiod i årskurs 3 och mycket annat.