El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Är du händig och bra på logiskt tänkande? Intresserad av teknik, el och programmering? Då kan El- och energiprogrammet vara någonting för dig!

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskola.

Du kan välja en av två inriktningar – automation eller elteknik. Du utbildas i att ta hand om samhällsviktiga funktioner inom produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem. Du får också lära dig att utföra arbetsuppgifter inom data- och kommunikationsteknik samt IT-infrastruktur. Programmet förbereder dig för arbetslivet med en gedigen teknikutbildning, men du får också träna på svenska och engelska i tal och skrift, på social kompetens och på service och säkerhetstänkande. Behovet av kunniga tekniker är mycket stort och idag får de flesta eleverna arbete direkt efter avslutad utbildning.
 
SNABBFAKTA
Inriktningar: Automation / Elteknik
Examen: Yrkesexamen
Var: Högbergsskolan i Ludvika
Om utbildningen: Yrkesutbildande med möjlighet till högskolebehörighet; 15 veckors praktik ingår; mycket goda möjligheter till jobb efter studenten; certifierad för ETG och Teknikcollege.