Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

En utbildning med människan i fokus, det får du genom Vård- och omsorgsprogrammets varierande upplägg av teori och praktik. Och jobb finns det gott om.
Dramatik, glädje och sorg. En utbildning inom Vård- och omsorg är lika varierande som livet självt. Här får du lära dig både praktik och teori och växer gradvis in i rollen som professionell inom vården. Stort fokus ligger på kontakten med människor, dialog, etik och förståelse för andras behov. Delar av utbildningen består av praktik på flera arbetsplatser. Efter studenten kan du jobba inom hälso- och sjukvården, psykiatrin, äldreomsorgen eller med personer som har funktionsnedsättning.
 
SNABBFAKTA
Inriktning: Vård och omsorg
Examen:  Yrkesexamen med möjlighet att välja högskoleinriktning istället för yrkesinriktning. Du läser då Svenska/Svenska som andraspråk 3 samt Engelska 6 och Matematik 2 samt inriktningen Räddningsmedicin.
Var: Smedenskolan i Smedjebacken
Om utbildningen: Du får utbildning i hjärt- och lungräddning och utbildning i förflyttningsteknik. Du har minst 15 veckors APL. Efter studenten är du anställningsbar. Utbildningen är certificerad för vård- och omsorgscollege.