Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Ser du en framtid som kock, eller bartender? Då ska du välja Restaurang- och livsmedelsprogrammet – en utbildning som förbereder dig för ett spännande yrkesliv.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer du till en värld av mat, service och kvalitet. Här lär du dig om restaurangens alla funktioner, som matlagning, livsmedel, servering, hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering. Du får även kunskap i hur man planerar arbetet och driver en restaurang. Vill du jobba inom turist- och hotellbranschen kan du lägga till kurser i dessa ämnen. En stor del av undervisningen sker under arbete i skolans egna restauranger, samt under praktiken ute på olika arbetsplatser.

Snabbfakta: Restaurang- och livsmedelsprogrammet
- Utbildningen ges på Smedenskolan i Smedjebacken
- Stor chans till jobb efter studenten
- Möjlighet att välja högskoleförberedande kurser
- Praktik på restauranger i regionen