Estetiska programmet

Estetiska programmet

Vill du studera musik, bild eller teater, samtidigt som du förbereds för de allra flesta högskoleutbildningar inom de humanistiska, samhällsvetenskapliga och konstnärliga områdena?

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Förutom att du ges möjlighet att utbilda dig till de flesta yrken, får du också möjlighet att utvecklas inom de estetiska områdena. För många är det estetiska programmet ett första steg till utbildningar eller yrken som du kanske inte funderat över. Du tränas i kreativitet, social kompetens, samarbets- och ledarskapsförmåga och du får ofta arbeta tillsammans med andra i projekt som spänner över flera olika ämnen.

På estetiska programmet får du jobba med skapande projekt på olika sätt. Med andra ord får du möjlighet att utveckla din nyfikenhet, kreativitet och ditt nyskapande och du får möjlighet att faktiskt visa upp det du producerar. Du får också en djup kulturell förståelse för saker som sker i vår omvärld.

På skolan finns tre inriktningar – bild, musik och teater. Du börjar din inriktning på hösten i åkurs 1. Elever som gått på det estetiska programmet blir allt ifrån socionomer och arkitekter till professionella musiker, konstnärer eller skådespelare. Det är du själv som sätter upp dina framtida mål och yrkesval.

Estetiska programmet Ludvika på Facebook