Glada nosens hunddagis

Glada nosens hunddagis

Glada nosens hunddagis är en verksamhet med dubbelt syfte. Här arbetar idag en lärare och två handledare samt åtta personer som har en funktionsnedsättning.

Relaterade dokument

På Glada Nosens Hunddagis tar vi i första hand emot VBU-anställdas hundar. I mån av plats kan även personal från Ludvika/Smedjebacken kommun ställa sina hundar i kö.

Eleverna får under sin praktikplats på hunddagiset en utbildning till hundskötare via VBU Lärvux. Utbildningen sker kontinuerligt, praktiskt dagligen, samt teori 2 gånger i veckan ca: 1 tim/tillfälle. Varje dag går vi en långpromenad på ca 1-1,5 tim + en kortare promenad på ca 30 min. Vi tränar även de hundar vi har här i exempelvis allmänlydnad, Nose Work, rallylydnad, koordination/balansträning, agility. Vi har flera olika aktivitetsspel som vi kan spela med hundarna och ett aktivitetsrum där vi har olika aktiviteter för både elever och hundarna. I aktivitetsrummet får även våra blivande elever träna upp sin styrka och koordinationsförmåga. Vi har möjlighet att träna med hantlar, gummiband och balansbollar. I vår närhet har vi en rasthage där hundarna får springa samt en aktivitetshage.

Så här kan en dag på hunddagiset se ut:
09.00 – 09.10   Hundskötarna kommer och byter om till arbetskläder.
09.10 – 09.50   Genomgång av dagens planer och vem som ska göra vad. Frukost/hundaktivitet/skola.
10.00 - 11.30    Vi går ut och går med hundarna/skola
11.45 – 12.45   Lunch och vila för både deltagare och hundar
13.00 – 14.00   Teorilektion/Städa/hundaktivitet
14.00 -14.30     Eftermiddagspromenad med hundarna
14.30 -15.00     Samling med em-fika och summering av dagen.

Detta arbetar vi bl.a. med på hunddagiset under utbildningen:

Bemötande – första mötet med hundar / Hundens historia – vargen / Människan och hunden / Vikten av att vara konsekvent / Hundskötseln / Hundens hälsa / Hundens språk – Läsa hund / Hundens arbetsområden / Träning av hund / Aktivering och Hundsport / Studiebesök / Viktigt att tänka på / Lagar och regler / Olika raser 

Läs mer om kurser och kunskapskrav: Hundskötarutbildningen

Kontakta oss:

Öppettider: måndag - fredag, 7:00-17:00

Telefon: 0240-86732 (lunch/vila mellan kl. 11.15 – 12.15)