Information

Information

Här hittar du övrig information som kan vara bra att känna till när du studerar hos oss.

Mat
I A-huset så finns flera möjligheter att äta; en cafeteria, elevmatsal och ett kök för elever.
Cafeterian - finns i kapphallen och har ett utbud av smörgåsar, kaffe, te, godis och annan fika. 
Elevmatsal - skulle du vilja äta i elevmatsalen så kan du som vuxenstuderande köpa kuponger i cafeterian. Det kostar 40 kronor att äta.
Elevkök - mittemot elevmatsalen så finns ett litet elevkök där du kan förvara mat och värma i mikro.

Rökning
Det är förbjudet att röka på skolområdet och skoltid!

Parkering
Parkering får ej ske på skolgården! Det går bra att parkera nedanför skolgården a-huset, Skogsplan och mellan c- och d-husen. Ibland krävs tillstånd!

Lokaler
De flesta lektioner på grundläggande och gymnasiala kurser sker i A-huset. I trapphus 1 så har vi våra lektionssalar; Valvet, A11, A12, A13 och A14. En del lektioner sker i C-huset t ex labbar i NO-ämnena. Data orientering sker i D-husets datasal.

Bibliotek
Skolan har ett bibliotek i A-huset. Där kan även du som vuxenstuderande skaffa dig ett lånekort och nyttja de resurser som ges där.

Allergier
Många är allergiska mot nötter, jordnötter, mandel eller sesam. En person som är svårt allergisk kan få en livshotande allergichock om hen får i sig detta. För vissa räcker det med att känna doften produkterna. Därför har vi på skolan ett förbud som gäller vid all verksamhet under och efter skoltid i våra lokaler. Detta gäller dygnet runt, året om i alla VBUs lokaler.
Tack för att du respekterar vårt beslut.