Starta dina studier

Starta dina studier

Har du fått ett antagningsbrev från oss? Varmt välkommen till att studera hos oss på grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen.

Du som blir antagen (du vet att du blivit antagen genom att du får ett brev hem) ska gå igenom följande steg för att få den information du behöver för att starta dina studier:

1. Är du ny hos oss på grundläggande- och gymnasiala vuxenutbildningen så ska du gå på ett obligatorisk informationsmöte MÅNDAG DEN 14 januari kl 11 i  Musiksalen i A-huset på Högbergsskolan. Genom att du går på träffen blir du registrerad och vi meddelar CSN att du startat. Du som gått hos oss tidigare registreras vid första kurstillfället. 

2. Gå på kursintroduktion för de kurser du ska läsa. Kursintroduktionerna är viktiga eftersom du då får all information om hur kursen är upplagd och vad det är du ska göra. Då besvarar vi alla dina frågor om kursen. När kursintroduktionerna är ser du här.

Kursintroduktioner grundläggande kurser. 

Kursintroduktioner gymnasiala kurser. 

OBS!!! Antagningsdatumet är alltid en måndag men din kursintroduktion (din första skoldag) kan ske en annan dag.

Står det på ditt antagningsbesked att du ska läsa någon kurs på distans så är det genom Miroi som vi just nu köper kurser i de fall då vi inte har möjlighet att köra kursen i egen regi. Miroi kommer då att kontakta dig på den e-postadress du angett i din ansökan.

3. Du ska se till att du har lösen och loginuppgifter till lärplattformen Vklass. Är du ny på VBU och inte har några inloggningsuppgifter så kontaktar du Jessica Mattsson på jessica.mattsson@vbu.ludvika.se.

4. Du ska skaffa den kurslitteratur som krävs för att läsa de kurser du blivit antagen till. Läs här.

5. Se till att du har koll på schemat. Dubbelkolla med dina lärare på kursintroduktionerna. Schemat hittar du här:

Schema grundläggande kurser (14 januari -31 maj)

Schema gymnasiala kurser (14 januari -31 maj)

6. Mer information om rutiner och annat hittar du på den här sidan.

Har du frågor kontakta Carolina Wålberg på 0240/ 66 77 85 eller Lena Norström 0240/ 66 77 23