Starta dina studier

Starta dina studier

Har du fått ett antagningsbrev från oss? Varmt välkommen till att studera hos oss på grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen.

Du som blir antagen (du vet att du blivit antagen genom att du får ett brev hem) ska gå igenom följande steg för att få den information du behöver för att starta dina studier:

1. Du som ska starta dina studier från måndag den 19 oktober kommer att få information per post eller e-post om hur vi bedriver undervisnngen just nu. Från den 15 juni sker undervisningen delvis på distans på grund av coronaviruset Covid-19.

2. Delta på kursintroduktion för de kurser du ska läsa. Kursintroduktionerna är viktiga eftersom du då får all information om hur kursen är upplagd och vad det är du ska göra. Då besvarar vi alla dina frågor om kursen. Din kursintroduktion kommer att vara digital eller ske på plats beroende på kurs och grupp. Du kommer att få ett sms från VBU genom plattformen Vklass. Där kommer du få inloggningsinformation till kursintroduktionspasset. Följ instruktionen! 

Kursintroduktion grundläggande kurser
Kursintroduktion gymnasiala kurser

OBS!!! Antagningsdatumet är alltid en måndag men din kursintroduktion (din första skoldag) kan ske en annan dag.

Står det på ditt antagningsbesked att du ska läsa någon kurs på distans så är det genom Arena utbildning som vi just nu köper kurser i de fall då vi inte har möjlighet att köra kursen i egen regi. Arena utbidlning kommer då att kontakta dig på den e-postadress du angett i din ansökan.

3. Du kan logga in på vår lärplattform Vklass med ditt bank-id. www.vklass.se Har du inte bank-id, saknar GSuite på ditt vklass-konto eller får problem med Vklass kontaktar du Aniza Silva på aniza.silva@vbu.ludvika.se 

4. Du ska skaffa den kurslitteratur som krävs för att läsa de kurser du blivit antagen till. Läs här. 

5. Se till att du har koll på schemat. Dubbelkolla med dina lärare på kursintroduktionerna. Schemat hittar du här:

Schemat för hösten 2020

Gymnasiala kurser 

Grundläggande kurser

6. Mer information om rutiner och annat hittar du på den här sidan.

Har du frågor kontakta Carolina Wålberg på 0240/ 66 77 85 eller Lena Norström 0240/ 66 77 23