IT & konton

IT & konton

Vklass - en lärplattform

Alla studerande på grundläggande och gymnasiala kurser ska använda Vklass. På SFI så får de som läser kurs B-D tillgång till lärplattformen. För att få tillgång till vår lärplattform behöver du lösen och login uppgifter.

 

Studerande på SFI

Kontakta Owe Korsgren. Hans arbetsrum är i D-huset. Du kan också maila owe.korsgren@vbu.ludvika.se

 

Studerande på grundläggande och gymnasiala kurser

För att få lösen och login uppgifter så kontaktar du Jessica Mattsson. Hon har sitt arbetsrum i C-huset . Du kan också maila på jessica.mattsson@vbu.ludvika.se

 

Övriga vuxenutbildningar

Kontakta antingen Owe Korsgren eller Jessica Mattsson

 

Hur fungerar Vklass?

Här hittar du en kort introduktion: https://www.youtube.com/watch?v=ud6XPA3FgCs

 

Google Suite för Education
I Vklass finns GSUITE kopplat. Det innebär att du som studerande har tillgång till Googles verktyg för dina studier. Exempel på verktyg är:

  • Dokument - motsvarar word
  • Presentation - motsvarar Power point
  • Formulär - enkätverktyg

Har du inte något skrivprogram hemma på din dator så kan du alltså använda Googles verktyg dokument som är motsvarande word. Genom att logga in på ditt Vklass konto når du dessa verktyg genom att klicka på GSuite i vänstermenyn på Vklass första sida. Allt som görs i GSuite sparas i respektive användares Drive som är en molnbaserad hårddisk.

Kontot ska användas till studier och kommer att sluta gälla efter det att du avslutat dina studier hos oss. Vill du ha kvar dina skolarbeten så se till att ha sparat dem innan du avslutar dina studier.

IKT-stöd/IT-stöd
Utbildning, stöd och handledning av IKT-pedagogiska frågor för elever kan beställas av IKT-pedagogerna, Jessica Mattsson och Owe Korsgren.

Datorer
Du kan ta med din egen dator till skolan. Vi har ett gästnätverk som du kan använda.