Restaurangen

Restaurangen

Vill ni äta i en restaurang som drivs av Sveriges bästa kockelever? Kom till oss i Smedenskolans restaurang! Ni är varmt välkomna!
Restaurang- och livsmedelsprogrammet på VBU driver under skoltid en restaurang belägen i Smedjebackens Folkets hus. För att boka bord, kontakta 0240-66 02 35.  Restaurangen är öppen tisdag-fredag. Välkomna  önskar elever och lärare!
 
Meny - v.39
 

Tisdag

Förrätt: Ricottafylld ravioli med tomatsås

Varmrätt 1: Grillad havsabborre med skaldjurs skum samt krossad potatis

Varmrätt 2: Oxfile med parmaskinka och rödvinssås, serveras med potatisgratäng 

Dessert: Vitchoklad pannacotta med hallonflarn och hallonsorbé

 

Onsdag              

Förrätt: Råbiff med klassiska tillbehör 

Varmrätt 1: Sallad på handskalade räkor och vitlökskrutonger

Varmrätt 2: Fläskschnitzel med örtsmör och färska sockerärtor samt rostad potatis

Dessert: Lingonparfait     

 

Torsdag 

Förrätt: Sallad på betor med chevrékrokette         

Varmrätt 1: Fylld spättafilé med färska räkor och skaldjurssås

Varmrätt 2: Grillad entrecôte med kryddsmör  

Dessert: Brioche munkar med gräddfilsskum      

 

Fredag

Förrätt: Variation på  jordärtskocka, brynt smör och regnbågsrom

Varmrätt 1: Majskyckling med fylld cannelloni

Varmrätt 2: Grillad flankstek med pepparsmör

Dessert: Vit chokladcremé med crunch och atsinakrasse

 

Med reservation för ändringar.

 

Förrätt - Kycklingsallad

Varmrätt - Kokt lax med hollandaisesås

Lammstek med sås och grönsaker

Efterrätt - Varm ananas med nötgrädde