Smedenskolans restaurang

Smedenskolans restaurang

Vill ni äta i en restaurang som drivs av Sveriges bästa kockelever? Kom till oss i Smedenskolans restaurang! Ni är värmt välkomna!
Restaurang- och livsmedelsprogrammet på VBU driver under skoltid en restaurang belägen i Smedjebackens Folkets hus. För att boka bord, kontakta 0240-66 02 35.  Restaurangen är öppen tisdag-fredag. Välkomna  önskar elever och lärare!
 

Meny v.4 (med reservation för förändringar)

 

Tisdag
Förrätt: Tomat och mozzarellasallad
Varmrätt 1: Grillad majskyckling med dragon sky samt svamprisotto
Varmrätt 2:  Marinerad flankstek serveras med rödvinssås och klyftpotatis
Dessert: Vit choklad cremé med havrekrips 

Onsdag       
Förrätt: Blåmusselsoppa med foccacia 
Varmrätt 1: Torsk med blomkålspuré samt rödbetor och fetaost
Varmrätt 2: Kalventrecôte med rödvinssås och färsk svamp
Dessert: Chokladfondant med vaniljglass       

Torsdag      
Förrätt: Jordärtskockssoppa         
Varmrätt 1: Halstrad röding med het räkröra
Varmrätt 2: Lammytterfile med tomat och örtsky
Dessert: Baileys Parfait   

Fredag        
Förrätt: Fisk och skaldjurstartar med nybakat bröd och wasabimajonnäs             
Varmrätt 1: Gösfilé med cremé ninonsås
Varmrätt 2: Pizza (Buffelmozzarella, tomat, prosciutto, ruccola och parmigiano reggiano)
Dessert: Mjölkchokladglass med smördegsflarn och vaniljcreme        

 

Förrätt - Kycklingsallad

Varmrätt - Kokt lax med hollandaisesås

Lammstek med sås och grönsaker

Efterrätt - Varm ananas med nötgrädde