Smedenskolans restaurang

Smedenskolans restaurang

Vill ni äta i en restaurang som drivs av Sveriges bästa kockelever? Kom till oss i Smedenskolans restaurang! Ni är värmt välkomna!
Restaurang- och livsmedelsprogrammet på VBU driver under skoltid en restaurang belägen i Smedjebackens Folkets hus. För att boka bord, kontakta 0240-66 02 35.  Restaurangen är öppen tisdag-fredag. Välkomna  önskar elever och lärare!
 
Meny v.43

Tisdag
Förrätt: Fetaost med lufttorkad skinka 
Varmrätt 1: Bouillabaisse
Varmrätt 2: Färsk pasta med oxfilé och kantareller
Dessert: Key lime pie

Onsdag               
Förrätt: Sotad råbiff
Varmrätt 1: Serranolindat fasanbröst med enbärssås, serveras med potatisgratäng
Varmrätt 2: Fläskfilé med ädelostsås och slottspotatis
Dessert: Tarte tatin med päron och pekannötter

Torsdag
Förrätt: Fransk löksoppa med vitlökskrutonger  
Varmrätt 1: Grillad marulk a´la Smeden
Varmrätt 2: Högrevsburgare med bacon och sötpotatis pommes
Dessert: Äppelpizza med kolasås

Fredag                                             
Förrätt: Ravioli med hummer och friterad jordärtskocka           
Varmrätt 1: Moules Frites med aioli på rökt chili 
Varmrätt 2: Grillad entrecôte på asiatiskt vis med friterat rispapper och glasnudelsallad     
Dessert: Praliner med varm choklad och egengjord marshmallows         

 

Förrätt - Kycklingsallad

Varmrätt - Kokt lax med hollandaisesås

Lammstek med sås och grönsaker

Efterrätt - Varm ananas med nötgrädde