IT & konton

IT & konton

Vklass - en lärplattform

Alla studerande på vuxenutbildningen ska använda Vklass. För att få tillgång till vår lärplattform behöver du lösen och login uppgifter.

 

Du kan logga in på vår lärplattform Vklass med ditt bank-id. www.vklass.se Har du inte bank-id, saknar GSuite på ditt vklass-konto eller får problem med Vklass kontaktar du Aniza Silva på aniza.silva@vbu.ludvika.se 

 

Hur fungerar Vklass?

Här hittar du guider på olika språk

 

Google Suite för Education
I Vklass finns GSUITE kopplat. Det innebär att du som studerande har tillgång till Googles verktyg för dina studier. Exempel på verktyg är:

  • Dokument - motsvarar word
  • Presentation - motsvarar Power point
  • Formulär - enkätverktyg

Har du inte något skrivprogram hemma på din dator så kan du alltså använda Googles verktyg dokument som är motsvarande word. Genom att logga in på ditt Vklass konto når du dessa verktyg genom att klicka på GSuite i vänstermenyn på Vklass första sida. Allt som görs i GSuite sparas i respektive användares Drive som är en molnbaserad hårddisk.

Kontot ska användas till studier och kommer att sluta gälla efter det att du avslutat dina studier hos oss. Vill du ha kvar dina skolarbeten så se till att ha sparat dem innan du avslutar dina studier.

Datorer

Du kan ta med din egen dator till skolan. Vi har ett gästnätverk som du kan använda.