Winner takes it all! Goda Mål UF är vinnare av Årets UF-företag i Dalarna. Och flera kategorier till!

25 mars
Winner takes it all! Goda Mål UF är vinnare av Årets UF-företag i Dalarna. Och flera kategorier till!

Som ni redan vet, är UF-tävlingarna i gång! Idag på eftermiddagen gick de regionala UF-tävlingar av stapeln, och de organiserades av Ung Företagsamhet Dalarna genom en digital tävlingsdag. VBU hade finalister i flera kategorier från Handels- och ekonomiprogrammet och dominerade verkligen hela tävlingen.

Och nu kan vi säga: Winner takes it all! Goda Mål UF är vinnare av Årets UF-företag i Dalarna. De tre duktiga EK-tjejerna vann också tävlingarna Årets Tillväxtföretag, Årets Vara och Årets Hantverk. ”Vi är jättestolta och glada att vårt hårda arbete gett resultat. Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att vi skulle vinna mot dessa duktiga företag, och särskilt inte alla tävlingar?! Det är verkligen överväldigande och vi ser fram emot att köra hårt på SM,” berättade Hanna, Klara och Lovisa från Goda Mål UF. Och vi ser fram emot deras deltagande på SM i maj! ”Efter UF-året hade det varit en dröm att kunna fortsätta med konceptet och producera fler böcker med antingen Leksand, något annat hockeylag eller rent utav någon annan sport. Vi hoppas att resten av Sverige ska tycka om idén lika mycket som vi gör!” avrundade tjejerna. Det hoppas vi också!

Dessutom är vi glada att kunna berätta att vi även har flera 2:a pristagare i DM: Stop UF i Årets sociala hållbara UF, Friendly Bag UF i Årets Ekologiskt hållbara UF; Lashlift samt Stop UF i Årets tjänst och Dawood Alkuheli tog 2:a plats i Årets säljare. ”Vi har många duktiga elever som kämpat med försäljning och marknadsföring trots pandemin. Vi på VBU är stolta över våra elever som ligger i framkant med konceptet Ung företagsamhet,” berättade en av UF-lärarna på skolan, Carina Karlsson Flink. Stolta VBUare, det är vi!