VBU- Det självklara valet!

02 oktober
VBU- Det självklara valet!

Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, utbildar både ungdomar och vuxna. VBU är en viktig resurs för hela Dalarna när det gäller branschnära yrkeshögskoleutbildningar och skräddarsydda företagsutbildningar.

Det är en spännande tid du har framför dig. Målet är att du som läser hos oss ska uppleva både värme och gemenskap. Vi hjälper dig att se kunskap som en källa till glädje och ett verktyg som kan stödja dig fram genom livet. Varje dag du kommer hit ska du vara motiverad att anstränga dig och känna stolthet över vad du har klarat av. Oavsett vilken utbildning du väljer lovar vi att hela tiden försöka ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas i skolan.

Våren 2020 går inte att jämföra med någon tidigare vår som skolan har varit med om. Vi ställde om lärandet för hela VBU och fortsatte med undervisningen digitalt. Den lärdomen kommer vi att ha nytta av i framtiden när vi behöver anpassa lärandet på individ-, grupp eller organisationsnivå. Pandemin har inneburit en ansträngande tid för VBU och samtidigt har medarbetarna visat prov på att snabbt kunna ställa om undervisningen och försätta lärandet med eleven i centrum, det visar vilken professionell förmåga och inställning medarbetarna på VBU har.  Vi på VBU ser fram emot att träffa dig i vår organisation och ledsaga dig genom en utbildning som ger dig nya kunskaper och färdigheter som även förbereder dig för nästa fas i livet. 

Vill du läsa vidare, starta eget eller börja jobba direkt efter studierna? Vi ger dig möjligheterna. Du är välkommen att bli en del av oss.

VBU det självklara valet!

Mikael Fältsjö

Förbundschef