VBU:s filmer i Grekland – däribland ett gymnasiearbete av Linnéa Palmqvist (SA17b)

29 november
VBU:s filmer i Grekland – däribland ett gymnasiearbete av Linnéa Palmqvist (SA17b)

Nästa vecka kommer att bli en jättespännande vecka för våra Media- och Estetelever.  Två av våra filmer ska nämligen visas på Internationella barn- och ungdomsfilmfestivalen "Camera Zizanio" i grekiska staden Pyrgos:

*Experimental filmen ”Darling we fell to the ground” som är producerad under internationella filmverkstaden ”Filmdagar på VBU” och som  gjordes med hjälp av en mycket speciell teknik med rörelse inom stillbild, så kallad ”cinemagraf”.

*Dokumentärfilmen av Linnéa Palmqvist ”Missbruk bland unga”, är gjord  som ett gymnasiearbete inom Samhällsvetenskapsprogrammet och berättar om ett stort problem bland ungdomar idag, som rör både dem också deras familj. ”Jag tycker det är superkul att min film har gått vidare! Och ett stort tack till alla som har ställt upp och hjälpt till efter vägen för att filmen skulle bli möjlig,” berättade Linnéa.

På grund av Covid-19 sker hela festivalen digitalt, så man kan titta på alla filmer på festivalens plattform: www.online.olympiafestival.gr till 7/12. Det är viktigt att poängtera att VBU:s filmer ska visas tillsammans med 188 filmer från 47 olika länder. De har blivit utvalda av mer än 2000 bidrag som skickades in till festivalen.

Med den festivalen slutade VBU:s filmår. Under 2020 visades 13 av VBU:s filmer (10 av gymnasieelever och 3 av Kulturskolans elever) på festivaler i Grekland, Italien, Kroatien, Norge, Spanien, Stor Britannien och Sverige. Vi ser fram emot 2021!