VBUs duktiga elever – Sverige bästa kockelever

08 maj
VBUs duktiga elever – Sverige bästa kockelever

Goda nyheter kommer från Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Kommer ni ihåg att eleverna i årskurs 2 Mark Gleendon Stenberg, Tuva Matsson-Frost och Tilda Pettersson har gått vidare i finalen av Årets Kockelever 2019? Det var igår och de vann! Stort grattis till eleverna och deras lärare Fredrik Hammarbäck.

ÅK tävlingen riktar sig till kockelever som vill höja sin nivå och utvecklas inom branschen. Framtidens kockar har ett allt större ansvar för att skapa mat på ett hållbart vis, för maten som lagas har en stor påverkan på världen vi lever i. Detta är tävlingarna med hållbarhetsfrågan i fokus, som arrangeras i samarbete mellan Årets Kock AB och tidningen Restaurangvärlden. Som juryn säger: ”Smedenskolans team har lagat en modern balanserad meny - bästa desserten i tävlingens historia

Du får mer info om hela tävlingen i det här videoreportaget (https://youtu.be/nDMv4qjVRi0) och vi får bara säga: Mark, Tuva och Tilda - ni sätter VBU på kartan! Nu blir Smedenskolans restaurang fullbokat!