VBU vann!

12 mars
VBU vann!

I hård konkurens vann Smedenskolan den hedervärda titeln Årets Kockteam 2017. Tävlingen arrangerades på nämnda skola i Smedjebacken i lördags. En av lagdeltagarna, Nai Khun, vann dessutom ett indivuduellt pris för bästa metodkunskaper. Lagpriset var tre dagars vistelse på Högfjällshotellet i Sälen med exklusiv kökspraktik på hotellets restauranger under ledning av köksmästarna och sedan få maten de varit med och tillverkat serverad på kvällen. Stort grattis till den fina insatsen alla tre! 

Projektledaren från Gysam*, Lina Lundin, uppskattade antalet besökare till 500 - 600 personer. Både arrangörer och mässutställare verkade mycket nöjda med dagen. Flera personer gav uttryck för att de tyckte att arrangemanget skulle bli återkommande i Smedjebacken. 

Förberedelserna för tävlingen har varit stora på Smedenskolan. På tävlingsdagen fanns några av eleverna på plats redan från kl. 04:30 för att göra frukost åt arrangörerna och resten av eleverna som skulle arbeta under dagen. Några elever serverade gulaschgryta i muurikka utanför entrén, andra drev ett café i biofoajén och ytterligare andra serverade arrangörer, utställare, domare och de tävlande lagen mat. Det fanns även elever som hade till uppgift att svara på eventuella frågor från besökare. 

- Alla inblandade har dragit sitt strå till stacken, Vi på VBU kan verkligen vara stolta över personal och elever på Smedenskolan, säger Carina Hedström Hammar.

På bilderna syns bland annat Smedenskolans vinnande lag och deras tävlingsbidrag, en trerätters middag.
Fer bilder finns på VBUs Facebook.

 

*Gysam är ett samarbetsorgan för gymnasieskolor i Dalarna.