VBU Lokal idrottsprofil-elever drar igång ett projekt som ger möjlighet till barn och unga att prova på golf

14 maj
VBU Lokal idrottsprofil-elever drar igång ett projekt som ger möjlighet till barn och unga att prova på golf

Nuförtiden är det inte så lätt för ungdomar som är aktiva inom olika idrottsföreningar. Många av dem har varit tvungna att pausa sina träningar och fick inte ett ordentligt gemensamt avslut för sin säsong på grund av corona. Så våra elever, Erik Berglund (EK19) och Felix Boström (Sa19a) som är involverade i Lokal Idrottsprofil Golf har tillsammans med sin kamrat Vilma Lennholm från ABB Industrigymnasium kommit på en idé att utnyttja golfens alla anläggningar på Hagge GK. Där kan föreningarna och klubbarna runt om i Ludvika och Smedjebacken njuta av golf i en kontrollerad miljö. ”Vi vill att ungdomar och barn ska komma ut och röra på sig i dessa coronatider – då golfen är en väldigt bra sport på det viset. Vi har inte kroppslig kontakt, håller avstånd och inga kroppsliga vätskor lämnar kroppen under en golfträning,” berättar Erik och Felix. Kort sagt, de vill ge klubbar/föreningar inom andra idrotter som jobbar med barn och ungdomar mellan 13 och 20 en möjlighet att komma och prova på golf. De förbereder och leder "prova-på-tillfällen", som börjar nästa onsdag. Varje träff är 1,5 timme lång och deltagarna är organiserade i en grupp med sex personer – större delen av  tiden spelar de golf, men i slutet av ”golf lektionen” får de också grilla, eftersom de ska ha så roligt som möjligt och förhoppningsvis vilja börja träna golf ute på Hagge i sommar.

Varje lag kommer att få betala i en symbolisk summa (500 SEK) som går att söka bidrag för hos SISU. Dessa pengar kommer att gå till Hagges juniorverksamhet. Det är viktigt att säga att Vilmas, Eriks och Felix projekt har också fått ett bidrag på 15.000 SEK från SISU, vilket poängterar kvaliteten av deras arbete. Till nu finns det fyra anmälda lag, som t.ex handboll- och bandylag, men det är bara början. Erbjudandet gäller nämligen t o m 30 juni och tre projektledarna börjar tänka redan nu på  hur skulle de kunna utveckla hela projektet vidare – vad ska hända när några föreningar vill komma tillbaka ? Elevernas tränare, Johan Liljeros Holmgren lyfter fram tre fakta som är viktiga kring hela projektet: ”Förutom erbjudandet av roliga aktiviteter med rörelse och  glädje i vacker miljö, och möjlighet att väcka intresse för golf bland barn och unga, så ger projektet en sak till;  det ger möjlighet för Vilma, Erik och Felix att utveckla sin kunskap inom ledarskap och projekthantering, som de säkert ska använda i framtiden.

Om din förening eller klubb är intresserad av att delta kontakta gärna Vilma Lennholm, tel 076-766 21 22. Du kan också följa deras aktiviteter på Instagram: projektgolf_iv. Bra jobbat allihop. Det är så bra att se våra aktiva och engagerade ungdomar!