VBU långt söderut: på Four River Film Festivalen i Kroatien

09 september
VBU långt söderut: på Four River Film Festivalen i Kroatien

Igår gick Four River Film Festivalen i Karlovac (Kroatien) av stapeln -  en av de största ungdomsfilmfestivalerna i världen. Som ni redan vet,  är också VBU representerade där i år – för att i tävlingen med bara 28 filmer (av 1632 som skickades in)  finns Moa Villasmils (ES17) gymnasiearbete ”Home Sweet Home”.

”Home Sweet Home” är en animationsfilm som berättar om värden som borde vara det viktigaste för oss människor, men som vi ofta är blinda inför med jakt efter pengar och framgång. Filmen berättar nämligen om våra känslor för hemmet och hur vårt hem är viktigt för vår personliga identitet. Det är faktiskt Moas tredje film, men hon uttryckte sig för första gången med animation, som är en av de svåraste filmformerna.

På grund av Covid-19 organiseras nästan hela festivalen online, så man kan  titta på programmet hemifrån, via livestreaming på https://frff.com.hr/screeningschedule2020. ”Home Sweet Home” ska visas på torsdag, kl. 12 och hela festivalen streamas från idag till lördag, då vi också får veta vilka filmare som har vunnit. Vi håller tummarna för vår Moa som också har förberett en kort video för att hälsa till ”online publik”. Den  kan du titta på här.