VBU långt norrut: på Nordic Youth Film Festivalen i Tromsø

01 juli
VBU långt norrut: på Nordic Youth Film Festivalen i Tromsø

Förra veckan gick Nordic Youth Film Festivalen i Tromsø av stapeln - en internationell arena för nordiska unga filmare, som startade 2003. Vi är jätte glada att kunna säga att VBU också har varit representerade där i år och förhoppningsvis kommer den här typen av samarbete ska utvecklas vidare.

Tidigare medieelev och nuvarande kulturskolans elev, Rebecca Li, fick nämligen plats i en internationell filmverkstad på NUFF tillsammans med andra 40 filmare från hela världen (från Mexiko till Palestina). Man måste faktisk säga att det inte var så lätt att få en plats, speciellt när man vet att en av mentorerna var Berlin Silver björn vinnare, Mahdi Fleifel. ”NUFF workshop har varit en stressfylld vecka där man utmanas både i sitt filmskapande och samarbete med andra deltagare. Men de har även varit en av de mest lärorika upplevelserna. Att få arbeta i en grupp där man har uppgifter och samarbetar som ett riktigt filmteam. Även träffa människor från så många olika kulturer och genom sina samarbeten bevisa att bakgrund inte har en betydelse, och man har en delad passion för film vilket binder en samman världen över,” berättar Rebecca.

Dessutom var vår film och medialärare, Marija Ratkovic Vidakovic medlem av internationella juryn, tillsammans med kollegor från British Film Institute och Nordsik film industri. För henne, som en erfaren filmproducent var det en stor ära.

Det är sommarlov, men våra elever och lärare jobbar hårt. De gör VBU och Ludvika känt över världen, eller hur?