VBU elever vinner tre priser på Wicked Wales filmfestivalen!

01 november
VBU elever vinner tre priser på Wicked Wales filmfestivalen!

Som ni redan vet, i helgen ägde Wicked Wales filmfestival rum - en internationell festival med ungdomsfilm, som har sin bas i Prestatyn i Storbritannien. På grund av Covid-19 skedde hela festivalen digitalt och ikväll var det också live-prisutdelning. Västerbergslagens utbildningsförbund fanns med i programmet med åtta filmer från alla tre enheter som jobbar med film: SA-Media, Estet och Västerbergslagens kulturskola och nu är vi väldig glada att berätta att VBUs elever har vunnit tre priser:

*Den bästa kortfilmen i kategori 6-12: Korvfesten - skräckfilm regisserad av teatergruppen i Kulturskolan

*Den bästa animationsfilmen i kategori 19-26: Home Sweet Home - Moa Villasmils (ES17) animationsfilm som berättar om värden som borde vara det viktigaste för oss människor, men som vi ofta är blinda inför med jakt efter pengar och framgång

*Den bästa dokumentärfilmen i kategori 19-26: Säters Fasta Paviljong – Enoir Almarsoomis (SA17b) dokumentärfilm inspirerad av en speciell avdelning av Säters Mentalsjukhus.

Alla tre filmgängen var mycket tacksamma och kände sig helt förvirrade över att vinna priserna. Man kan säga att de sätter både Ludvika och VBU på Europas ungdomfilmskarta. Wicked Wales Film Festival frågade filmskaparna om de kunde skicka så kallade ”Tack videos”, som ni kan kolla på här:
*Korvfesten
*Home Sweet Home
*Säters Fasta Paviljong

Stor grattis till SA-Media, Estet och Västerbergslagens kulturskolas elever och deras lärare som jobbar hårt på sina filmprojekt. Kära barn och ungdomar, om ni vill utveckla er vidare inom film och media i Ludvika eller Smedjebacken, nu vet ni vem ni ska kontakta: välja film som gymnasieinriktining på ES- eller SA-programmet på VBU eller gör det under din fritid på Västerbergslagens Kulturskola. Vad du än väljer, hamnar du på VBU!