VBU bjuder in till Prova-på-dagar

23 januari
VBU bjuder in till Prova-på-dagar

Inför gymnasievalet bjuder vi på VBU in niondeklassare från grundskolorna i kommunerna Ludvika och Smedjebacken för att få prova på våra olika utbildningar.

I dag var det Kyrkskolans tur att få prova på våra olika gymnasieprogram. Under en heldag följer de med nuvarande gymnasieelever på det program som tilltalar dem mest till gymnasievalet.

På Teknikprogrammet visar en tredjeårselev niorna hur en 3D skrivare fungerar.

– Det här är en del av vad vi gör på Teknikprogrammet. Värt att nämna är att det är Teknikprogrammets ettor som har byggt den här skrivaren, säger en av VBUs elever till de nyfikna niondeklassarna.

Något som också fick niornas uppmärksamhet var möjligheten att få testa på ritningsprogramvaran CAD tillsammans med Teknikprogrammets ettor och lärare.

Teknikprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet är två populära program att besöka under våra Prova-på-dagar. Vi är förvånade att det inte är fler som väljer att prova på Vård- och omsorgsprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet, eftersom det finns mycket goda möjligheter till jobb efter avslutad utbildning hos dessa två program.