Våra tyska vänner besökte oss på VBU förra veckan. Vill du följa med till Tyskland i november?

11 juni
Våra tyska vänner besökte oss på VBU förra veckan. Vill du följa med till Tyskland i november?

Förra veckan hade vi speciella gäster här på VBU. Elva tyska gymnasieelever besökte nämligen Ludvika som en del av ett elevutbyte mellan VBU och vänortsskolan i Bad Honnef, en liten, charmig stad i Tyskland. 

De bodde hos värdfamiljer och var involverade i olika aktiviteter, bland annat nationaldagsfirande på Gammelgården, där de träffade Kungen och Drottningen, dessutom var de en del av studenternas kortege i fredags. De prövade också gokart i Grängesberg, besökte Flogbergets gruva och självklart badade i en av 365 sjöar i Ludvika kommun. I alla fall upplevde de svensk kultur på riktig och fick ett minne för livet!

Om du är en VBU-elev och vill göra någonting likadant, kan du följa med på ett utbyte till Tyskland. Samma elever som nu var våra gäster ska vara våra elevers värdar i Bad Honnef i november. Om du vill ha nya europeiska vänner och besöka kultur- och turistattraktioner (både i Bonn och Köln, som finns i närheten av Bad Honnef) och få erfarenheter, kunskap och kreativt skapande i grupp för att bygga nya kontakter för framtiden, kontakta Lena Högberg, Duška Jansson Dobrota eller Helen Salinas, som är handledare för det här utbytet så fort som möjligt. Sist men inte minst, oroa dig inte, man måste inte kunna prata tyska för delta i projektet, eftersom de tyska eleverna vill träna sin engelska! Nya äventyr väntar på dig!