Uppstart av GysamNet i Tällberg!

02 september
Uppstart av GysamNet i Tällberg!

Språklärare från VBU och hela Dalarna laddar upp i Tällberg  några dagar  inför årets webbaserade kurser inom GysamNet! Det är ett sammansvetsat gäng fast de bara träffas några gånger per år. Desto oftare träffas de på nätet :-) 

Många av lärarna har varit med sedan starten 2010. I år deltar tretton lärare från Rättvik, Leksand, Avesta, Falun och Ludvika med undervisning i japanska, franska, tyska och spanska. Det är extra spännande att i gänget finns Göran Modén, undervisande lärare från Högskolan Dalarna, som har haft en inspirationsföreläsning om fortbildning i webbundervisning och teknik för språklärarna i Tällberg. Andra aktiviteter innehöll kollegialt utbyte kring upplägg och nya idéer, samt möte med gysamnetledningen.

Spetskompetensen är hög på nationell nivå gällande hur man undervisar elevgrupper nätbaserat i språk: eleverna är från olika gymnasieskolor i Dalarna och en är till och med hemmahörande i Ånge, Medelpad. De har sina lektioner på nätet med webbkamera och headset. Minst två gånger träffas de också fysiskt och proven görs på respektive skola. I maj brukar alla deltagare komma till VBU.

Nästa år erbjuds fler språk igen – t.ex. kinesiska, ryska, italienska. Hör gärna av dig redan nu om du är intresserad. Skriv till Helen Salinas, vår kontaktperson för GysamNet här på VBU: helen.salinas@vbu.ludvika.se