Student 2021 på VBU: här kommer mer info!

06 maj
Student 2021 på VBU: här kommer mer info!

Studentdagen fredag den 11 juni närmar sig med stora steg. Årets studentfirande blir inte riktigt som det brukar. Planering för dagen pågår just nu, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer, som ni hittar här. Studentfirandet kommer att ske, dock i en mycket begränsad omfattning. Våra studenter är glada och stolta över att kunna fira på detta sätt och är mycket måna om att ceremonin kan genomföras enligt plan. Vi har satt upp tydliga riktlinjer som vi starkt uppmanar studenter och anhöriga att följa!

Studenternas utspring kommer att äga rum på olika platser i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Ett noggrant planerat tidsschema talar om vilka tider som gäller för insläpp respektive utspring för varje klass. Tiderna anges längst ned i denna text.

Vi vill såklart erbjuda våra elever ett studentfirande tillsammans med sina klasskamrater och mentorer även om det nu blir i denna nedbantade version. Vi ger även en möjlighet för föräldrar, bonusföräldrar samt syskon att vara med och fira trots att det i år inte är möjligt att träffas i större folksamlingar. Dessa anhöriga kommer att välkomnas och prickas av vid en särskilt anvisad plats för insläpp. Platserna anges längst ned i denna text. 

För att kunna hantera denna situation så har vi upprättat gästlistor för varje klass och det är de personer som finns antecknade på listan som släpps in på området. För de nära och kära som inte ryms på gästlistan så har vi säkrat upp att varje utspring livestreamas via våra sociala medier. Utspring av alla program livestreamas över VBU:s Youtube kanalförutom BA18, som livestreamas över Facebook.

Vi förstår att allmänheten tycker att studenten är en fin tillställning att beskåda. Vi uppmuntrar er att göra detta på avstånd alternativt via länkarna på vår hemsida! För att vi tillsammans ska lyckas att genomföra denna dag på ett tryggt och säkert sätt uppmanar vi vänligt men bestämt till att:

*Respektera tidsschemat och gästlistan
*Hålla avstånd
*Följa de anvisningar som kommer att finnas på vår hemsida och på vår Facebooksida

Tider och platser för elevernas insläpp och utspring den 11 juni 2021

OBS! Insläpp av gäster sker tidigast 10 minuter innan tiden för utspring. På det viset hinner föregående klass att lämna området. Parkering sker i utanför skolans område. Skolans parkeringar och utrymmen behövs för att social distans under utspringen ska vara möjligt.

Cassels i Grängesberg (Insläpp för anhöriga via gång/cykelväg från P-platsen som leder till framsidan av Cassels)

08.30 - 09.15 Fordons- och transportprogrammet: Utspring 9.15
09.30 - 10.15 Bygg- och anläggningsprogrammet: Utspring 10.15

Högbergsskolan i Ludvika B- & C-hus (Insläpp för anhöriga till fots via parkeringen bredvid C-huset. Efter utsläppet lämnar man området ner via Bergsgatan)

09.00 - 09.45 Teknikprogrammet: Utspring 09.45
09.30 - 10.15 Industritekniska programmet: Utspring 10.15
10.00 - 10.45 Naturvetenskapsprogrammet: Utspring 10.45
10.30 - 11.15 El- och energiprogrammet: Utspring 11.15

Högbergsskolan i Ludvika A-hus (Insläpp för anhöriga vid trappan vid idrottshallen. Efter utsläppet går man från skolgården ner mot Skogsplan och hemåt.)

08.45 - 09.30 Ekonomiprogrammet: Utspring 09.30
09.15 - 10.00 Samhällsvetenskapsprogrammet klass A: Utspring 10.00
09.45 - 10.30 Handels- och administrationsprogrammet: Utspring 10.30
10.15 - 11.00 Samhällsvetenskapsprogrammet klass B: Utspring 11.00

Smedenskolan i Smedjebacken - (Anhöriga följer hänvisning av skolpersonal på Vasagatan) 

Restaurang- och livsmedelsprogrammet bioentrén Folkets Hus: Utspring 13.00
Vård-och omsorgsprogrammet bioentrén Folkets Hus: Utspring 13.00

/Skolledningen VBU