Ny Gymnasiekatalog väntar på dig! 3 skolor – 15 olika utbildningar! Bland annat ett nyöppnat program: Barn och fritidsprogrammet!

04 november
Ny Gymnasiekatalog väntar på dig! 3 skolor – 15 olika utbildningar! Bland annat ett nyöppnat program: Barn och fritidsprogrammet!

Vet du redan vad du vill arbeta med i framtiden? Har du ett intresse som du verkligen brinner för? Eller vill du hålla så många dörrar öppna som möjligt, så att du kan bestämma dig lite senare? Vi på VBU förbereder dig inför framtiden. I vår Gymnasiekatalog kan du läsa om alla våra gymnasieprogram och dina olika valmöjligheter inom yrkesprogram eller inom högskoleförberedande program på våra tre skolor i Grängesberg, Ludvika och Smedjebacken.

Katalogen finns här.

Visste du att vi erbjuder ett program till i år: vi startar upp Barn- och fritidsprogrammet på Smedenskolan för dig som trivs med att jobba med barn och unga, samt brinner för friskvård. Programmet ger dig yrkesexamen och du kan välja mellan två inriktningar: pedagogiskt och socialt arbete eller fritid och hälsa. I båda inriktningarna ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), då du får möjlighet att utvecklas i verklig miljö på exempelvis förskola, fritidsanläggningar eller gruppboende för funktionsnedsatta.

Dessutom byter Handels- och administrationsprogrammet namn till Försäljnings- och serviceprogrammet hösten 2022. Fokus kommer att ligga på digital handel, hållbarhet, marknadsföring och försäljning. Mycket är sig fortfarande likt men programmet har utvecklats för att hänga med i de snabba förändringar som sker i branschen. FS-programmet passar dig som är intresserad av handel, försäljning, marknadsföring, varuhantering samt hur man startar eget företag.

Sist men inte minst, lyfter vi fram vårt Estetiska program med unik inriktning i hela Dalarna, bild – med media. På Estetiska programmets bildinriktning får du lära dig uttryck och kommunikation med bild och form. Vill du skapa samtidigt som du är mer intresserad av digitala uttryck? Då kan du lägga till mediekurser som kommer att ge dig kunskap om digitala medier (med fokus på film). Du får också möjlighet att delta i olika internationella projekt, som till exempel filmfestivaler och workshops.

Det och mycket mer kan du hitta i vår gymnasiekatalog. Bläddra genom den innan du kommer på vår Gymnasiemässa. Årets gymnasiemässa på VBU kommer att äga rum i idrottshallen på Högbergsskolan i Ludvika på torsdagen, 25/11, kl. 9.00 – 15.00. Det viktiga är att du tänker på vad du själv skulle vilja göra med din framtid - det är du som ska trivas och ha kul med det du gör! Vi ser fram emot att träffa dig på Gymnasiemässan!