Nu öppnar VBU upp för möjligheten att boka tid för studier i Högsbergskolans bibliotek.

21 april
Nu öppnar VBU upp för möjligheten att boka tid för studier i Högsbergskolans bibliotek.

Imorgon har vi haft fem veckor av distans- och fjärrundervisning för gymnasiet- och vuxenutbildnings elever. Alla elever  anpassar sig till sin nya situation på olika sätt – för några fungerar den typen av distansundervisning ganska bra, för några bättre än den vanliga formen av undervisning, men för några är det svårt att plugga hemma. Därför kommer Västerbergslagens utbildningsförbund att erbjuda 16 platser med datorer tillgängliga i Högberskolans bibliotek, samt 3 platser utan dator. Det här gäller både för ungdomsgymnasiets- och vuxna elever.

Då platserna är begränsade så behöver man boka sin tid dagen innan. Tanken med platserna på biblioteket är att de som har problem med uppkoppling eller studiero i hemmet i första hand ska kunna få hjälp med detta genom att studera på skolan.  Bokningen görs senast dagen innan på min mejl (carina.andersson@vbu.ludvika.se) och jag anvisar plats. Behov av dator anges i bokningen.” förklarar Carina Andersson, bibliotekarie på VBU.

När elever kommer till skolan på angiven tid så går de in via sidodörren i biblioteket – VBU:s kapphall är nämligen fortfarande stängd för studerande. Insläpp görs 7.45 och 13.00. Man tar med eget fika och det finns ingen tillgång till micro, vattenkokare etc. Sist men inte minst, som VBU:s ledning poängterar: ”Alla vi som är på skolan ska vara friska, följa hygienrutiner och håll avstånd. Det är mycket viktigt att tänka på detta!