Moa Villasmils gymnasiearbete ”Home Sweet Home” uttaget till Four River Film Festivalen i Kroatien!

21 juli
Moa Villasmils gymnasiearbete ”Home Sweet Home” uttaget till Four River Film Festivalen i Kroatien!

Bra nyheter kommer från Kroatien. Av 1632 filmer som skickades in till Four River Film Festivalen, en av de största ungdomsfilmfestivalerna i världen, kommer bara 28 filmer med i tävlingen. En av dem är Moa Villasmils (ES17) gymnasiearbete "Home Sweet Home".

”Home Sweet Home” är en animationsfilm som berättar om värden som borde vara det viktigaste för oss människor, men som vi ofta är blinda inför med jakt efter pengar och framgång. Filmen berättar nämligen om våra känslor för hemmet och hur vårt hem är viktigt för vår personliga identitet. Den är faktiskt Moas tredje film, men hon uttryckte sig för första gången med animation, som är en av de svåraste filmformerna.

Jag är så otroligt glad och tacksam! Jag har verkligen lagt ner mycket jobb och tid för att göra filmen. Filmen har ett budskap som är viktigt för mig därför känner jag mig extra glad att kunna nå ut till flera. Jag känner mig hedrad och vill ge ett extra stort tack till min lärare Marija som alltid hjälper oss elever på VBU att nå ut med våra filmer i världen.” berättar Moa.

Grattis Moa och lycka till i september när festivalen går av stapeln!