Låt oss presentera Sveriges bästa säljare: Felicia Dahlgren från HA-programmet på VBU!

17 september
Låt oss presentera Sveriges bästa säljare: Felicia Dahlgren från HA-programmet på VBU!

I stenhård konkurrens i Yrkes-SM tävlande mot elever från hela landet (över 40 skolor) kan Felicia Dahlgren (HA17) idag titulera sig som den allra bästa butikssäljaren i hela Sverige.

Det känns överväldigande men helt fantastiskt! Tävlingarna var utmanande eftersom allt var improviserat och live så jag var verkligen tvungen att tänka till och ta det lugnt. Jag fick fin feedback från juryn som tyckte att jag lyssnade på kundens behov och fokuserade på bra avslut och merförsäljning. Mina planer just nu är att jobba. Har några olika försäljningsområden jag skulle vilja testa på. Förhoppningsvis vill flera företag anställa Sveriges bästa säljare,” berättar Felicia.

Vi är så glada att vår Felicia tagit hem till Ludvika SM-guldet i yrkes-SM. Den känslan när man som lärare får en sån fin bekräftelse på kunskap, vilja och mod är oslagbar. Såna här dagar gör att man vet att man valt rätt yrke! Vi är tacksamma att få arbeta på en plats där eleverna är nyfikna och hungriga och kollegorna stöttande och engagerade. Då kommer resultatet av sig själv!” berättar Felicias lärare Carina Karlsson Flink och Erik Rådman.

Mina lärare har pushat mig och stöttat mig på min resa hit. De har alltid trott på mig och jag har lärt mig så mycket som jag nu har användning av i mitt yrkesliv,” lägger till Felicia.

Ett stort grattis till dig Felicia! Vi alla på Västerbergslagens utbildningsförbund är så otroligt stolta över dig. Men också över dina lärare och hela HA-programmet. Ännu ett kvitto på att HA på VBU ligger i topp bland Sveriges alla handelsutbildningar!