Kick-off för 2018-års kocktävling på Smedenskolan

16 januari
Kick-off för 2018-års kocktävling på Smedenskolan

Idag genomfördes en kick off för gymnasieskolornas kocktävling i Smedjebacken. De deltagande lagen kommer från restaurang- och livsmedelsprogrammen på olika orter i Dalarna.

Eleverna och deras lärare fick bl.a. information och tips från huvuddomaren Marcus Hallgren. Han menade att man: 1) Aldrig ska använda tekniker man inte klarar av. 2) Ska höja smakupplevelsen i allt man gör - inte göra något bara för att det är fint. 3) Alltid ska ha en plan B om något inte blir bra.

Förutom huvuddomaren kommer det att vara en metoddomare från svenska kockars förening och tre smakdomare från lokala företag i Dalarna.

Den i stora delar ekologiska och närproducerade råvarukorgen som eleverna ska använda i tävlingen presenterades av Anders Gravsjö. Kyckling kommer att vara huvudingrediens.

Avslutningsvis berättade VBUs och Smedenskolans alumn Linn Söderström (@kocklinn) om sin strålande karriär som kock. Bland annat i OS, där hon tillsammans med övriga kocklandslaget vann guld två gånger och silver en gång, och i kockarnas kamp på TV 2017, där hon blev 3:a.

 

/Carina Hammar